خواص فیزیکی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم زیستفعال کربوکسیمتیلسلولز حاوی اسانسهای زنیان و مورد و تاثیر آن بر ماندگاری گوشت بوقلمون | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 19, Volume 18, Issue 111, 1400, Pages 233-250 PDF (2.09 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.111.233 | ||
| Authors | ||
| اکرم سادات فیاضی1; مهناز هاشمی روان2; نرجس جنتی ها3; مریم مصلحی شاد* 4 | ||
| 1- پژوهشکده غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد-سازمان ملی استاندارد، کرج، ایران | ||
| 2گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی،ورامین، ایران | ||
| 3مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| 4گروه علوم و صنایع غذایی، واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران- ایران | ||
| Abstract | ||
| بستهبندیهای ضد میکروبی پتانسیل مناسبی جهت جلوگیری از میکروارگانیسم های بیماری زا و همچنین افزایش مدت ماندگاری محصولات گوشتی را دارا هستند. هدف از این پژوهش تعیین خواص فیزیکی، مکانیکی و میکروبی فیلم خوراکی کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانس های مورد و زنیان (1/0، 3/0 ، 6/0 و %1)، سپس انتخاب غلظت بهینه اسانس (6/0 و %1) و بررسی اثر آن بر ویژگی های میکروبی و فیزیکی گوشت تازه بوقلمون طی مدت نگهداری در یخچال می باشد. نتایج نشان داد که استحکام کششی کاهش و درصد کشیدگی این فیلمها افزایش معنیداری داشتند (05/0p<). میزان جذب آب، محتوی رطوبت، حلالیت و میزان نفوذپذیری به بخارآب فیلمها نیز با افزایش غلظت اسانس، کاهش معنیداری یافت. درحالیکه خاصیت ضدمیکروبی فیلم افزایش یافت (05/0p<). فیلم تهیه شده با اسانس زنیان، بیشتر از اسانس مورد از خود خاصیت ضد میکروبی نشان داده است. فیلم حاوی %6/0 زنیان موثر تر از فیلم حاوی %1 زنیان بر جمعیت باکتریایی نشان میدهد در حالیکه فیلم حاوی %1 زنیان اثر ضد میکروبی بیشتری بر کاهش میزان باکتریهای کلیفرم و اشرشیاکلی از خود نشان داد. بنابراین فیلم حاوی اسانس توانست باعث افزایش مدت ماندگاری گوشت بوقلمون شود. بر اساس نتایج حاصل، استفاده از فیلم حاوی %6/0 زنیان به عنوان تیمارموثر در بستهبندیهای ضدمیکروبی توصیه میگردد. | ||
| Keywords | ||
| اسانس زنیان; اسانس مورد; فعالیت ضد میکروبی; بسته بندی; فیلم خوراکی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 209 PDF Download: 148 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,766,288 |
| PDF Download | 15,981,328 |