ارزیابی خواص پروبیوتیکی 19 سویه لاکتوباسیلوس گاسری، پلانتاروم، اسیدوفیلوس و فرمنتوم جدا شده از منابع انسانی و غذایی در شرایط آزمایشگاهی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 18, Volume 18, Issue 111, 1400, Pages 215-231 PDF (1.06 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.111.215 | ||
| Authors | ||
| نسرین هادینیا; پریناز مباشرپور; ثمانه حاتمی; محمدرضا عدالتیان دوم; مسعود یاورمنش* | ||
| دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی | ||
| Abstract | ||
| یکی از نقشهای سودمند باکتریهای پروبیوتیک در بدن انسان و حیوانات، تاثیرگذاری آنها بر بلوغ سلولهای ایمنی و تولید آنها در روده است. در تحقیق حاضر قابلیت زندهمانی در محیط اسیدی pH معادل 2.5، پپسین-پانکراتین، مقاومت در برابر نمک صفراوی، قابلیت چسبندگی، تست مقاومت به آنتیبیوتیک با اندازهگیری حداقل غلظت بازدارنگی روی آمپیسیلین، کانامایسین، اریترومایسین، کلرامفنیکل و تتراسایکلین، خود انبوهش و همانبوهش در تداخل با 3 پاتوژن روده انسانی (اشرشیاکلی(O157:H7 NCTC 12900)، سالمونلاانتریدیدیس (ATCC 13076)، لیستریا مونوسایتوژنز (ATTC 7644)) بررسی شد. از لحاظ تحمل شرایط اسیدی همه سویهها به جز 61، LF 55 و F قابلیت زندهمانی بالایی داشتند. سویههایLF 56 ، 57 LF،LF 55 ، O ،F و سویههای LF 56،57 LF، A7 به ترتیب بالاترین میزان تحمل به آنزیم پانکراتین و پپسین را از خود نشان دادند. همه سویهها به جز 49، 52b وLa5، مقاومت بالایی دربرابر نمک صفراوی داشتند. در بین 19 سویه، لاکتوباسیلوس گاسری به میزان 62.90 درصد بالاترین میزان متوسط چسبندگی را داشت. لاکتوباسیلوس پلانتاروم LF 56 و گاسری54 C روی سه باکتری بیماریزا با مقادیر متوسط 75.31 و 33 درصد به ترتیب بالاترین درصد میانگین خود انبوهش و هم انبوهش را داشتند. با وجود حساسیت سویههای مختلف لاکتوباسیلوس پلانتاروم به آنتیبیوتیکهای مورد آزمون، M8 وM11 روی کانامایسین و کلرامفنیکل، LF 55 روی آمپیسیلین،D روی کلرامفنیکل و61 روی کانامایسین، تتراسایکلین و کلرامفنیکل مقاومت داشتند. لاکتوباسیلوس گاسری روی آمپیسیلین، اریتروماسین و تتراساکلین مقاومت متوسط و لاکتوباسیلوس فرمنتوم روی آمپیسیلین و اریترومایسین مقاومت خوبی از خود نشان دادند. در بین 19سویه، لاکتوباسیلوس گاسری با منشاء انسانی از لحاظ آزمونهای پروبیوتیکی با تکیه بر (تحمل شرایط آنزیم پانکراتین، اسیدی، صفراوی، همانبوهشی با پاتوژنها و چسبندگی) بهترین شرایط را دارا بود که میتواند بافت اپیتلیوم روده را از عوامل بیماریزا محافظت و جانشین باکتریایی خوبی برای کاربرد پروفیلاکتیک و پیشگیری از عفونتهای روده و تقویت سیستم ایمنی بدن باشد. | ||
| Keywords | ||
| باکتریهای اسید لاکتیک; خواص پروبیوتیک; منشاء انسانی; منشاء غذایی; سیستم ایمنی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 182 PDF Download: 112 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,766,188 |
| PDF Download | 15,981,296 |