فیلم زیستتخریبپذیر کامپوزیت نشاسته اصلاح شده/آلبومین حاوی نانوذرات اکسید منیزیم: بررسی فاکتورهای رنگی، شفافیت، خواص مکانیکی و گرماسنجی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 15, Volume 18, Issue 111, 1400, Pages 169-188 PDF (5.54 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.111.169 | ||
| Authors | ||
| نگار حسینی1; سجاد پیرسا* 2; جعفر فرضی1 | ||
| 1گروه علوم وصنایع غذایی موسسه آموزش عالی آفاق، ارومیه، ایران | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش 19 نمونه فیلم خوراکی با استفاده از نشاسته اصلاح شده ( 2 - 0گرم)، آلبومین ( 2 - 0گرم)، نانو ذره اکسیدمنیزیم (5 - 0درصد)، تهیه و ویژگیهای فیزیکوشیمیایی که شامل آزمونهای رنگسنجی، شفافیت، خواص مکانیکی، گرماسنجی و تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی است بررسی شد. افزودن نانوذرات اکسیدمنیزیم به فیلمهای نانوکامپوزیتی بر پایه نشاسته اصلاح شده و آلبومین باعث کاهش میزان شفافیت و افزایش ماتی فیلمها و افزایش شاخص a، b و YI، بیانگر افزایش رنگ زرد در فیلمهای حاوی غلظتهای بالای نانوذرات اکسیدمنیزیم است و افزایش ΔΕ بیانگر کاهش شفافیت فیلمها است. همچنین افزودن نانوذرات MgO به آنها، استحکام و خصوصیات مکانیکی فیلمها( استحکام کششی و کرنش تا نقطه شکست) بهبود یافت. فیلمهای حاوی نانوذرات اکسید منیزیم، افزایش دما انتقال شیشهای، دما ذوب و کاهش دما کریستالیزاسیون را نشان داد؛ که تأیید کننده تأثیر مثبت وجود نانوذرات MgO بر افزایش پایداری حرارتی فیلمهای نانوبیوکامپوزیتی است. تصاویرSEM فیلمهای تولیدی، سطح ناهمگن در فیلمهای حاوی نانوذرات اکسید منیزیم را نسبت به فیلمهای بدون نانوذرات نشان داد. | ||
| Keywords | ||
| نشاسته اصلاح شده; آلبومین; نانو ذره اکسید منیزیم; رنگسنجی; شفافیت; خواص مکانیکی; آنالیز حرارتی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 239 PDF Download: 141 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,766,290 |
| PDF Download | 15,981,328 |