مطالعه انبارمانی پسته تر رقم احمد آقایی با کاربرد گاماآمینوبوتریک اسید و واکس کارنوبا | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 14, Volume 18, Issue 110, 1400, Pages 153-163 PDF (548.35 K) | ||
| Authors | ||
| بتول حسینی; فاطمه ناظوری* ; سیدحسین میردهقان | ||
| گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران | ||
| Abstract | ||
| در سال 1397 آزمایشی به منظور بررسی تیمار تلفیقی گاماآمینوبوتیریک اسید و واکس کارنوبا روی انبارمانی پسته تر بر پایه فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل پوششهای خوراکی در 5 سطح شامل؛ شاهد (آب مقطر)، گاماآمینوبوتیریک اسید 10 میلیمولار (G10)، یک درصد کارنوبا به همراه گاماآمینوبوتیریک اسید 10 میلیمولار (C1G10)، دو درصد کارنوبا به همراه گاماآمینوبوتیریک اسید 10 میلیمولار (C2G10) و سه درصد کارنوبا به همراه گاماآمینوبوتیریک اسید 10 میلیمولار (C3G10) و زمان انبارمانی در دو سطح (25 و 50 روز) بود. نتایج نشان داد در طی انبارمانی اکثر ویژگیهای کمی و کیفی از جمله سفتی پوست و مغز ( از 4 تا 8 درصد در تیمارهای مختلف برای سفتی پوست و از 7 تا 19 درصد در تیمارهای مختلف برای سفتی مغز)، درصد رطوبت پوست ( از 1 تا 2 درصد)، کلروفیل کل مغز (از 11 تا 34 درصد برای تیمارهای مختلف)، عطر (از 3 تا 30 درصد) و طعم (7 درصد کاهش در روز 50ام انبارمانی) روند نزولی نشان داد. در طی زمان انبارداری کارتنوئید مغز (از 5 تا 22 درصد) ترکیبات فنلی کل مغز (از 35 تا 44 درصد)، فلاونوئید مغز (از 8 تا 32 درصد)، لیپید مغز(از 31 تا 65 درصد)، فعالیت آنتی اکسیدانتی (از 2 تا 4 درصد) روند صعودی داشتند. به نظر میرسد تیمار C1G10 در بین تیمارهای کابردی قادر به حفظ اکثر ویژگیهای کمی و کیفی پسته تر احمدآقایی تا 50 روز انبارمانی میباشد. | ||
| Keywords | ||
| : فعالیت آنتیاکسیدانی; کلروفیل و کارتنوئید; گاما آمینوبوتریک اسید; لیپید مغز; واکس کارنوبا | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 192 PDF Download: 118 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,748,079 |
| PDF Download | 15,970,246 |