تعیین سینتیک خشککردن موسیر تحت یک روش پیشنهادی ترکیبی ماکروویو–هوای داغ و بررسی اثر شرایط عملیاتی بر پارامترهای رنگی آن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 18, Issue 110, 1400, Pages 99-115 PDF (809.98 K) | ||
| Authors | ||
| صفورا کریمی1; فاطمه بی باک2; نرگس لایقی نیا2; حبیب اله عباسی* 1 | ||
| 1گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، | ||
| 2گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول | ||
| Abstract | ||
| موسیر از جمله مهمترین گیاهان بومی ایران میباشد که به دلیل خواص درمانی بسیاری که دارد از دیرباز در سبد غذایی مردم جایگاه ویژهای دارد. تاثیر روش پیشنهادی ترکیبی مایکروویو– هوای گرم بر سینتیک و خواص ظاهری موسیر مورد بررسی قرار گرفت. در روش پیشنهادی، پس از ایجاد امواج مایکروویو (600، 750 و 900 وات) نمونهها تحت فرآیند خشککردن ترکیبی امواج مایکروویو و هوای گرم قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مدل لگاریتمی با داشتن مقادیر 996/0R2= و 002/0RMSE= بهترین مدل برای مدلکردن سینتیک خشککردن برشهای موسیر تحت روش پیشنهادی بود. به علاوه تحلیل منحنیهای خشک شدن نشان داد که افزایش توان مایکروویو موجب کاهش مدت زمان خشک شدن و افزایش سرعت فرآیند شد و در قسمت ترکیبی نیز تاثیر توان مایکروویو به دلیل انرژی بالاتر غالب بود. نقطهی بهینهی عملیاتی برای دستیابی به کمترین میزان رطوبت و حداقل زمان خشک کردن در شوک 900 وات و شرایط ترکیبی 450 وات و دمای80 درجه سانتیگراد رخ داد. افزایش توان مایکروویو سبب افزایش ضریب نفود موثر از 8-10×167/0 به 8-10×283/0 متر مربع بر ثانیه و کاهش متوسط انرژی فعال سازی از 429/17 به 074/2 کیلوژول بر مول شد. بهینهی شرایط عملیاتی از لحاظ کیفیت ظاهری (رنگسنجی) مربوط به خشککردن با توان مایکروویو 900 وات و شرایط ترکیبی 450 وات و 80 درجه سانتیگراد بود که این نقطه به عنوان نقطه بهینه معرفی شد. در مجموع روش ترکیبی پیشنهادی نسبت به روش مایکروویو تنها، روشی موثر برای حفظ ویژگیهای کیفی محصول بوده است و استفاده از آن در خشککردن موسیر توصیه میشود. | ||
| Keywords | ||
| پارامترهای رنگ; سینتیک خشککردن; مایکروویو- هوای داغ; موسیر | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 236 PDF Download: 107 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,748,108 |
| PDF Download | 15,970,264 |