بررسی فعالیت مهارکنندگی و کشندگی عصاره زوفا بر تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی: مطالعه در شرایط برونتنی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 18, Issue 110, 1400, Pages 1-9 PDF (371.15 K) | ||
| Authors | ||
| بهروز علیزاده بهبهانی* ; محمد نوشاد | ||
| استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| گیاه زوفا (Hyssopus officinalis L)، متعلق به خانواده Lamiaceae است که به طور وسیعی در ایران رشد میکند. هدف از این پژوهش آزمایشگاهی، ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی عصاره گیاه زوفا به 4 روش دیسک دیفیوژن، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بر تعدادی از سویههای بیماریزا در شرایط آزمایشگاهی بود. نتایج نشان داد با افزایش غلظت عصاره زوفا قطر هاله عدم رشد افزایش یافت. بیشترین هاله بازدارندگی با قطر 70/19 میلیمتر در غلظت 80 میلیگرم بر میلیلیتر برای باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده شد. در غلظت 80 میلیگرم بر میلیلیتر عصاره اتانولی زوفا کمترین هاله عدم رشد با قطر 30/13 برای باکتری اشرشیا کلی مشاهده شد. نتایج نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره گیاه زوفا برای باکتریهای سودوموناس ائروژینوزا، اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا اینوکوا به ترتیب 64، 64، 8 و 16 میلیگرم بر میلیلیتر بود. نتایج حداقل غلظت کشندگی عصاره زوفا نیز به ترتیب 128، 128، 32 و 64 میلیگرم بر میلیلیتر بود. دادههای به دست آمده در این مطالعه تایید میکنند که عصاره زوفا مانع از رشد تعدادی از میکروارگانیسمهای بیماریزا در شرایط برونتنی شد. | ||
| Keywords | ||
| زوفا; اثر ضدمیکروبی; هاله عدم رشد; غلظت | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 173 PDF Download: 104 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,748,228 |
| PDF Download | 15,970,357 |