تاثیر مهارکنندگی برخی اسانس های گیاهی روی کپک سبز (Penicillium digitatum) و پارامترهای کیفی پس از برداشت میوه لیمو | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 14, Volume 17, Issue 109, 1399, Pages 167-181 PDF (2.05 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.17.109.167 | ||
| Authors | ||
| معصومه عباسی1; عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی* 1; مجید عسکری سیاهویی2; منصوره شمیلی3; بابک مدنی4 | ||
| 1دانشگاه هرمزگان | ||
| 2بخش تحقیقات گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران | ||
| 3دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | ||
| 4بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر عباس، ایران | ||
| Abstract | ||
| پوسیدگی ناشی از کپک سبز پنیسیلیوم دیجیتاتوم ازنظر اقتصادی مهمترین بیماریهای پسازبرداشت لیمو در همه مناطق تولیدی است. در این تحقیق، اثرات اسانس های روغنی (دارچین، میخک، آویشن باغی و شیرازی) به منظور کنترل کپک سبز در میوه لیموی مکزیکن لایم (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime) مطالعه شد. لیموهای مکزیکن با سوسپانسیون قارچ پنیسیلیوم دیجیتاتوم مایه زنی و با اسانس های روغنی در سه سطح غلظت صفر (شاهد)، 1/0 و 2/0 درصد حجمی- حجمی، غوطه ور شدند. سپس میوه های لیمو در دمای 1± 8 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 21 روز نگهداری شدند. نتایج نشان دادند که اسانس های گیاهی تأثیر معنیداری بر پوسیدگی میوه، کاهش وزن، L*، a*، b*، محتوای فنل و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل داشتند. پس از 21 روز انبارمانی، محتوای فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه تیمارشده با اسانس های گیاهی نسبت به شاهد بیشتر بود. به علاوه اسانس های گیاهی در کنترل پوسیدگی و کاهش وزن موثر بودند و درمقایسه با شاهد، شاخصهایL* وb* را کاهش دادند. پساز 21 روز انبارمانی میوه تیمار شده با اسانس آویشن باغی 2/0 درصد، پوسیدگی پسازبرداشت هفت برابر کمتر از شاهد اما ترکیبات فنلی و ظرفیت آنتی اکسیدانی بیشتر از شاهد داشت. بنابراین اسانس آویشن باغی اثر مناسبتری روی کنترل کپک سبز و حفظ کیفیت میوه لیموی مکزیکن دارد. | ||
| Keywords | ||
| پوسیدگی پسازبرداشت; فعالیت آنتیاکسیدانی; پنیسیلیوم دیجیتاتوم; لیموترش | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 179 PDF Download: 154 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,125,550 |
| PDF Download | 16,164,490 |