اثر اگزالیکاسید بر ویژگیهای کیفی و بیوشیمیایی میوه ازگیلژاپنی (Eriobotrya japonica Lindl.) طی مدت انبارداری | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 8, Volume 17, Issue 109, 1399, Pages 91-102 PDF (556.71 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.17.109.91 | ||
| Authors | ||
| حسین میغانی* 1; ابوذر هاشمپور2 | ||
| 1عضو هیات علمی دانشگاه جیرفت | ||
| 2استادیار پژوهش پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری | ||
| Abstract | ||
| اسیداگزالیک بهعنوان یک پاداُکسنده طبیعی رسیدن و پیری میوه را بهتأخیر میاندازد. در این پژوهش اثر غلظتهای مختلف اسیداگزالیک (0، 2، 4، 6 و 8 میلیمولار) بر قابلیت انبارمانی و کیفیت پس از برداشت میوه ازگیلژاپنی طی 28 روز انبارداری در دمای 5 درجهسانتیگراد و رطوبتنسبی 5±90 درصد مورد بررسی قرار گرفت. صفاتی مانند شاخص قهوهایشدن، ویژگیهای بیوشیمیایی و کیفی و فعالیت آنزیمهای پلیفنل اکسیداز(PPO) و پراکسیداز (POD) میوه در زمان برداشت (0)، 7، 14، 21 و 28 روز پس از شروع انبارداری ارزیابی شد. با افزایش مدت انبارداری میزان شاخص قهوهایشدن، مواد جامد محلول (TSS)، نسبت TSS به اسیدیته قابل تیتراسیون (TA) و فعالیت آنزیمهای PPO و POD در همه تیمارها افزایش یافت (p˂0.05)، درحالیکه میزان سفتی بافت میوه، TA، اسیدآسکوربیک، فنل و فلاونوئید کل و ظرفیت پاداُکسندگی میوه کاهش یافت (p˂0.05). کاربرد اسیداگزالیک میزان شاخص قهوهایشدن و فعالیت آنزیمهای مسئول قهوهایشدن میوه (PPO و POD) را بهطور معنیداری در مقایسه با شاهد کاهش داد (p˂0.05). در پایان مدت انبارداری میوههای تیمار شده با غلظتهای مختلف اسیداگزالیک بافت سفتتر و میزان اسیدآسکوربیک، فنل و فلاونوئید کل و ظرفیت پاداُکسندگی بیشتری در مقایسه با میوههای گروه شاهد داشتند (p˂0.05). در کل، کاربرد اسیداگزالیک بطور موثری نرمشدن بافت میوه و شاخص قهوهایشدن را با کم کردن فعالیت آنزیمهای PPO و POD در طول مدت انبارداری کاهش داد (p˂0.05). بنابراین تیمار اسیداگزالیک (6 میلیمولار) میتواند به عنوان یک روش مؤثر در انبارداری میوه ازگیلژاپنی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
| Keywords | ||
| پراکسیداز; پلیفنل اکسیداز; فنل کل; فعالیت پاداُکسندگی; قهوهایشدن | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 191 PDF Download: 161 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,782,848 |
| PDF Download | 15,990,288 |