مطالعه اثر اسید آسکوربیک و اسید سیتریک با بسته بندی پلیاتیلن و پلیاستیرن بر انبارمانی پسته تر احمد آقایی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 17, Issue 108, 1399, Pages 137-150 PDF (673.35 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.17.108.137 | ||
| Authors | ||
| فاطمه ناظوری* 1; ریحانه شافعی2; سید حسین میردهقان3 | ||
| 1استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج)، رفسنجان-ایران | ||
| 2دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران | ||
| 3استاد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران | ||
| Abstract | ||
| پسـته (Pistacia vera ) بهواسطهی داشـتن طعـم و ویژگیهای تغذیهای ارزشمند از محبوبترین دانـههـای آجیلـی دنیاست. عرضۀ میوه غالباً به صورت خشک بوده و مصرف تازه خوری آن محدود به فصل برداشت است. قهوه ای شدن و تجمع آب از عوامـل اصلی محدود کننده عمر قفسه ای پسته تر می باشند. در این پژوهش اثر تیمارهای اسید سیتریک (1، 5/1 و 2 درصد)، اسید آسکوربیک (15، 25 و 35 پیپیام) و دو نوع پوشش پلاستیکی (پلیاتیلن و پلیاستیرن) بر عمر انبارمانی (روز صفر، 25 و 45) پسته تر رقم ,احمدآقایی مورد بررسی قرار گرفت. از نظر ارزیاب ها استفاده از تیمارهای اسیدی تا روز 25 انبارمانی قادر به حفظ ویژگیهای ظاهری و طعم و مزه پسته شد و از آن به بعد اختلاف معنی داری بین آنها و نمونه شاهد مشاهده نشد. پستههای تیمار شده با اسید آسکوربیک 15 پی پی ام که با پلیاستیرن، بستهبندی شده بودند ازنظر وضعیت ظاهری و قهوهای شدن نسبت به پوشش پلیاتیلن مطلوبیت بیشتری داشتند. بعد از گذشت 45 روز انبارمانی بیشترین میزان فنل، مربوط به تیمارهای اسید آسکوربیک (غلظت 15 پیپیام) در بستهبندیهای پلیاتیلن بود. میزان آنتوسیانین و کلروفیل در طی انبارمانی کاهش یافت ولی کاروتنوئید ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت. میزان رنگیزههای موجود در پسته مانند کلروفیل، آنتوسیانین و کاروتنوئید در بستهبندیهای پلیاتیلن بهتر از پلیاستیرن حفظ شد. بیشترین میزان درصد چربی در تیمار اسید سیتریک (5/1 درصد) مشاهده شد. در مجموع پوشش پلیاتیلن و اسید آسکوربیک با غلظت 15 و 25 پیپیام و اسیدسیتریک با غلظت 5/1 درصد بهتر از بقیه تیمارها خصوصیات کیفی و کمی پسته را حفظ کردند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: فعالیت آنتی اکسیدانی; رنگیزه های پسته; ویژگی های کمی و کیفی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 147 PDF Download: 117 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,366 |
| PDF Download | 15,979,678 |