بررسی خاصیت ضد اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره ی متانولی پوست سبز گردو | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 17, Issue 108, 1399, Pages 127-136 PDF (522.27 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.17.108.127 | ||
| Authors | ||
| زهرا لطیفی* 1; محمود چهارلنگ2; میلاد دانش نیا3; سمانه خاکی آرانی4; معصومه برزنونی5; پروین بُقُری6 | ||
| 1باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، مازندران، ایران | ||
| 2ذانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، مرکز آذین شوشتر، دانشگاه جامع علمی کاربردی، خوزستان، ایران | ||
| 3دانشجوی کارشناسی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین ، ایران | ||
| 4دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی،واحد ورامین، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| 5دانش آموخته کارشناسی،گروه علوم وصنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه ازاداسلامی، خراسان رضوی، ایران | ||
| 6دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، خراسان رضوی، ایران. | ||
| Abstract | ||
| سابقه و هدف: در سال های اخیر به استفاده از مواد طبیعی نظیر اسانس ها و عصاره ها به جای نگهدارنده های شیمیایی در صنعت غذا تاکید شده است. پوست سبز گردو از ضایعات کشاورزی است که به دلیل داشتن ترکیبات فنولی، می تواند به عنوان یک ترکیب طبیعی با خواص بیولوژیک مطرح باشد و باعث کاهش بسیاری از بیماری های لاعلاج و جلوگیری از فعالیت اکسایش لیپیدها گردیده و به عنوان عوامل ضدمیکروبی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در این پژوهش، محتوای ترکیبات فنولی، ویژگیهای آنتیاکسیدانی، ضدباکتریایی عصاره متانولی پوست سبز گردو مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: عصارهگیری به دو روش خیساندن و سوکسله در حلال متانول60 و 80 درصد انجام شد. میزان ترکیبات فنولی عصاره به روش اسپکتروفتومتری تعیین گردید. فعالیت ضد رادیکالی عصاره با آزمون مهار رادیکالهای DPPH بررسی شد. فعالیت ضدباکتریایی عصاره به روش انتشار دیسکی علیه باکتری های سالمونلا تایفی موریوم، شیگلا دیسانتری و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت. دادههای جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون دانکن تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: میزان فنل کل برای روش خیساندن و سوکسله به ترتیب 17.81 و 89.07 بر حسب معادل اسید گالیک بر اساس میلی گرم بر گرم نمونه به دست آمد. میزان EC50 پوست سبز گردو 0.15 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. عصاره فعالیت ضدمیکروبی قابل ملاحظهای در مقابل تمامی باکتری های مورد بررسی نشان داد. میزان MIC بین 625/0و 25/1 و MBC بین 2/1 و 5/2 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتیجه گیری: نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان داد که عصاره متانولی پوست سبزگردو به عنوان منبع غنی و بالقوه از ترکیبات زیست فعال با خاصیت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی قابل استفاده در صنعت غذا و دارو در جهت حفظ سلامت انسان میباشد. | ||
| Keywords | ||
| پوست سبز گردو; خاصیت ضداکسیدانی; فعالیت ضدمیکروبی; ترکیبات فنولی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 273 PDF Download: 147 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,689,618 |
| PDF Download | 15,943,734 |