بررسی اثرات فیلم بستهبندی ضدمیکروبی بر پایه پلیاتیلن سبک حاوی میکروکپسول های نایسین و لیمونن برروی زمان ماندگاری پنیر پروسس | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 8, Volume 17, Issue 108, 1399, Pages 99-111 PDF (878.59 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.17.108.99 | ||
| Authors | ||
| نیر مداح1; تکتم مستقیم* 2; اسماعیل حریریان3 | ||
| 1واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| 3گروه داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، ایران | ||
| Abstract | ||
| هدف از این تحقیق استفاده از خصوصیات فیلم ضدمیکروبی پلیاتیلنی تهیهشده حاوی میکروکپسولهای نایسین و لیمونن در بستهبندی پنیرپروسس بود. در این تحقیق میکروکپسولهای دارای نایسین(IU/mg5/0، 1، 5/1، 2 و 5/2) و لیمونن (5، 7، 10، 14، 21 و 28 میکرولیتر بر میلیگرم) با روش ژلاسیون تهیه شدند. پس از بهینهسازی ، میکروکپسولهای نایسین و لیمونن در فرمولاسیون فیلم بر پایه پوشش پلیاتیلنی استفاده شدند. پس از بستهبندی پنیرپروسس در این فیلم که حاوی میکروکپسولهای اپتیمم شده حاوی غلظتهای (1، 5/1 و 2 میکرولیتر بر میلیگرم نایسین و 5، 7 و 10 میکرولیتر بر میلیگرم لیمونن)، جمعیت میکروبی کل، کپک و مخمر، استافیلوکوکوس کواگولاز مثبت، اشرشیاکلی در روز های اول تولید، بیستم، چهلم و شصتم نگهداری بررسی شدند. نتایج آزمایش با روش آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون دانکن در سطح معنیداری 05/0 درصد آنالیز شدند. در طی شصت روز نگهداری میزان شاخصهای میکروبی کل، کپک و مخمر، استافیلوکوکوسکواگولازمثبت و اشرشیاکلی با کاهش معنیداری مواجه بود(p≤0.05). نتایج نشان داد که تیمار فیلم بستهبندی حاوی نایسین با غلظت IU/mg2 و لیمونن با غلظت 10 میکرولیتر بر میلیگرم در طی دوره نگهداری منجر به حفظ کیفیت بالاتری در تیمارهای پنیر پروسس گردید و به عنوان تیمار بهینه انتخاب شدند. | ||
| Keywords | ||
| پنیرپروسس; نایسین; لیمونن; فیلم بستهبندی ضدمیکروبی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 204 PDF Download: 133 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,368 |
| PDF Download | 15,979,680 |