استخراج روغن از دانه ی کلزا همراه با برگ زیتون با روش پرس سرد و بررسی ویژگیهای کیفی آن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 13, Volume 17, Issue 107, 1399, Pages 161-169 PDF (313.41 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.17.107.161 | ||
| Authors | ||
| سولماز کریم پور گلسفیدی1; صدیف آزادمرد دمیرچی* 2 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
| 2استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش، از برگ زیتون که غنی از ترکیبات فنلی است به عنوان منبع غنی از آنتیاکسیدانهای طبیعی در طی استخراج روغن از دانههای کلزا به روش پرس سرد استفاده شد. این روش جدید، برای افزایش ترکیبات زیست فعال و دستیابی به حداکثر پایداری و ماندگاری روغن انجام گرفت. دانه کلزا با برگ زیتون در سطوح صفر (نمونه کنترل )، 5/2، 5، 5/7 و 10 درصد مخلوط شد و سپس روغن از مخلوط با استفاده از پرس سرد استخراج شد. فاکتورهای کیفی در روغنهای استخراجی در روز تولید و در فواصل هر 30 روز طی 90 روز نگهداری در دمای اتاق، مورد بررسی قرار گرفت. طبق نتایج بدست آمده، نمونههای دارای مقدار برگ زیتون بالاتر، دارای ترکیبات فنلی بیشتری بودند. در طی نگهداری اسیدیته و عدد پراکسید افزایش، ولی مقدار ترکیبات فنلی کاهش پیدا کرد. بیشترین مقدار عدد پراکسید مربوط به نمونههای حاوی درصدهای پایین برگ زیتون بود. نمونه حاوی 10 درصد برگ زیتون بیشترین مقدار اسیدیته را در مقایسه با سایر نمونهها داشت. در کل نتایج نشان داد که روغن کلزای حاصل از پرس دانه کلزا همراه با برگ زیتون موجب تولید روغنی غنی از ترکیبات فنلی و مشابه روغن زیتون بکر میشود که نسبت به روغن زیتون نیز دارای اسیدهای چرب لینولنیک (امگا 3) بیشتری است و میتواند بعنوان محصول سلامت افزای جدید به بازار معرفی شود. در کل نتایج بدست آمده نشان داد که استخراج روغن از مخلوط برگ زیتون با دانه کلزا موجب تولید روغنی غنی از ترکیبات زیست فعال میشود که میتواند بعنوان محصولی جدید به بازار معرفی شود. | ||
| Keywords | ||
| ترکیبات زیست فعال; برگ زیتون; روغن کلزا; پرس سرد | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 199 PDF Download: 120 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,678,089 |
| PDF Download | 15,939,623 |