بررسی مدلهای همدمای جذب بر قابلیت حذف ناخالصی های ملاس رقیق چغندرقند با استفاده از کربن فعال پودری | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 17, Issue 107, 1399, Pages 107-118 PDF (455.48 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.17.107.107 | ||
| Authors | ||
| بیوک آقا فرمانی* 1; صمد بدبدک1; سعید داداشی2 | ||
| 1استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز | ||
| 2استادیار گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
| Abstract | ||
| کربن فعال پودری ظرفیت جذب بالایی داشته و دارای سطح غیرقطبی قابل توجهی است. نیروهای سطح (واندروالس و لاندن) جذب قویتری را بین سطح کربن و ناخالصیها نسبت به ملکولهای موجود در ملاس رقیق به وجود میآورد. هدف این پژوهش حذف انواع ناخالصیها مانند ترکیبات رنگی، عوامل کدورتزا، ترکیبات فنولی، آنتوسیانین و پروتئین ملاس رقیق چغندرقند (ملاس رقیق چغندرقند 35%) با استفاده از کربن فعال پودری در چهار سطح (61/0، 78/0، 13/1 و g 83/1بر g 100 ملاس رقیق) در pH 5/4 بود. برای پیش بینی کاهش ناخالصیهای ملاس رقیق چغندر قند، مدلهای همدمایی جذب فروندلیچ و لانگمویر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بررسی همدماهای تعادلی جذب بر اساس ضریب تبیین و ظرفیت جذب نشان داد که جذب ناخالصیهای مانند ترکیبات رنگی (9605/0 R2= و ظرفیت جذب 0794/5)، ترکیبات فنولی (7605/0 R2= و ظرفیت جذب 9755/0) و پروتئین (9679/0 R2= و ظرفیت جذب 9314/1) از مدل فروندلیچ پیروی کرد. عوامل کدورتزا و ترکیبات آنتوسیانینی از هیچ کدام از مدلهای بررسی شده تبعیت نکرد. | ||
| Keywords | ||
| ملاس رقیق چغندر قند; همدمایی جذب; کربن فعال پودری; ناخالصی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 200 PDF Download: 133 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,743,440 |
| PDF Download | 15,967,779 |