بررسی تاثیر نانوامولسیون اسانس ترخون بر بیان ژن های حدت اشرشیاکلی انتروهموراژیک | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 17, Issue 106, 1399, Pages 121-132 PDF (486.83 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.17.106.121 | ||
| Authors | ||
| مریم عزیزخانی* 1; فهیمه توریان1; پولین شهره2; راضیه پرتوی2; محمدحسن شاهوی3 | ||
| 1دانشگاه تخصصی فن آوری های نوین آمل | ||
| 2گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فن آوریهای نوین آمل | ||
| 3دانشگاه تخصصی فن آوریهای نوین آمل | ||
| Abstract | ||
| اشرشیاکلی O157:H7 انتروهموراژیک از مهمترین و شایع ترین پاتوژنهای غذایی در سراسر دنیاست که در حال کسب مقاومت در برابر برخی ترکیبات ضدمیکربی سنتزی رایج میباشد. هدف از این پژوهش تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) و حداقل غلظت باکتریکشی (MBC)نانو امولسیون اسانس ترخون (Artemisia dracunculus) برای سویه انتروهموراژیک اشرشیاکلی و سپس تاثیر غلظتهای تحت MIC آن بر نرخ رشد و بیان ژنهای حدت stx1) و (stx2 بود. نانوامولسیون اسانس ترخون به روش فراصوت تهیه و اندازه قطرات و پتانسیل زتای آن تعیین شد. MIC و MBC اسانس و نانوامولسیون با استفاده از روش میکرودایلوشن براث تعیین شد. میزان رشد و بیان ژنهای stx1A و stx2A در اشرشیاکلی پس از تیمار با غلظتهای مختلف تحت MIC بررسی شد. استراگول به عنوان اصلی ترین ماده تشکیل دهنده اسانس شناسایی شد. قطر ذرات نانوامولسیون به طور متوسط 50 نانومتر و پتانسیل زتا 30- میلی ولت بود. مقادیر MIC اسانس و نانوامولسیون، به ترتیب، 11/0± 58/0 و 07/0± 33/0میلیگرم در میلی لیتر و MBC معادل، به ترتیب، 20/0± 65/0 و 15/0± 38/0میلیگرم در میلی لیتر به دست آمد. نانوامولسیون نسبت به اسانس خالص دارای اثر مهارکنندگی بیشتری در برابر رشد باکتری بود. در پایان دوره 72 ساعته، تیمار با نانوامولسیون در غلظت 75 درصد MIC منجر به کاهش نسخه برداری از stx1A و stx2A به ترتیب برابر 75/3 و 10/4 برابر گردید در حالی که در غلظت 75 درصد MIC اسانس، میزان نسخه برداری از stx1 و stx2 در مقایسه با شاهد به ترتیب 91/1 و 02/2 برابر کاهش یافت. بیشتر بودن فعالیت مهارکنندگی نانوامولسیون اسانس ترخون در مقایسه با اسانس خالص در برابر رشد و تولید شیگاتوکسین اشرشیاکلی پتانسیل آن را برای کاربرد به عنوان نگهدارنده خوراکی طبیعی و نیز راه حلی جهت مشکل جهانی ظهور میکربهای مقاوم به آنتی بیوتیک نشان میدهد. | ||
| Keywords | ||
| اسانس; اشرشیاکلی انتروهموراژیک; ترخون; شیگاتوکسین; نانوامولسیون | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 191 PDF Download: 92 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,841,992 |
| PDF Download | 16,029,187 |