تحلیل ترودینامیکی فرآیند خشک کردن سیبزمینی در یک خشککن مایکروویو | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 17, Issue 106, 1399, Pages 1-12 PDF (4.02 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.17.106.1 | ||
| Authors | ||
| هادی عظیمی نژادیان* 1; احسان هوشیار2 | ||
| 1دانشجوی دکتری گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
| 2دانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جهرم. کد پستی ۱۱۱-۷۴۱۳۵ | ||
| Abstract | ||
| در پژوهش حاضر، فرآیند خشک کردن ورقههای نازک سیبزمینی با توان مایکروویو از جنبه ترمودینامیکی مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت. در طی آزمایشها، ورقههای سیبزمینی با ضخامتهای 5/3، 5، 7 و 9 میلیمتر با توانهای 200، 400، 600 و 800 وات خشکانده شدند. انرژی مصرفی ویژه در محدوده 83/ تا 29/3 مگاژول بر کیلوگرم به دست آمد و با افزایش ضخامت نمونهها به طور معنیداری (در سطح احتمال 5 درصد) افزایش یافت. راندمان انرژی فرآیند (23/13 تا 59/35 درصد) با افزایش توان مایکروویو و کاهش ضخامت نمونهها به طور معنیداری (در سطح احتمال 5) بهبود یافت. انرژی تلف شده ویژه در طی فرآیند از69/0 تا 71/2 مگاژول بر کیلوگرم متغیر بود. راندمان اگزرژی و شاخص پایداری فرآیند به ترتیب از 03/10 تا 17/28 درصد و از 11/1 تا 39/1 متغیر بودند. در مجموع، بر اساس نتایج به دست آمده در این پژوهش، استفاده از توانهای بالاتر مایکروویو برای خشکاندن نمونههای نازکتر باعث بهبود عملکرد ترمودینامیکی و کاهش اثرات زیست محیطی فرآیند شد. | ||
| Keywords | ||
| توان مایکروویو; خشک کردن لایه نازک; راندمان انرژی; راندمان اگزرژی; شاخص پایداری | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 194 PDF Download: 108 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,841,992 |
| PDF Download | 16,029,187 |