بررسی تأثیر شرایط تهیه دمنوش از گیاه مرزنجوش بر میزان فعالیت آنتیاکسیدانی و فلزات سنگین آن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 17, Issue 104, 1399, Pages 115-123 PDF (507.28 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.17.104.115 | ||
| Authors | ||
| نازیلا زینالی نامدار1; مهدی قره خانی* 2 | ||
| 1دانشجوی دکتری شیمی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | ||
| 2گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | ||
| Abstract | ||
| روشهای متفاوتی برای تهیه دمنوشها وجود دارد که میتواند بر خواص و ویژگیهای این دمنوشها موثر باشد. روش معمول تهیه دمنوشها روش غرقابی است که با استفاده از آب جوش و صافی تهیه میشود. هدف از این مطالعه تهیه دمنوش از گیاه مرزنجوش و بررسی تأثیر روش تهیه ( غرقابی و فراصوت) برای زمانهای مختلف (5 و 15 دقیقه) بر میزان ترکیبات فنولی، توانایی به دام اندازی رادیکال آزاد (DPPH) و فلزات سنگین (آرسنیک، سرب و کادمیوم) در قالب طرح کاملا تصادفی بود. نتایج تجزیه و تحلیل دادههای حاصل از آزمایش نشان داد که روش تهیه دمنوش بر میزان تمامی پارامترهای مورد مطالعه تأثیر معنیدار داشت. نتایج نشان داد که که با افزایش زمان هر دو فرایند (فراصوت و غرقابی) میزان ترکیبات فنولی، توانایی به داماندازی رادیکال آزاد DPPH، آرسنیک، سرب و کادمیوم افزایش یافت. از طرفی مشخص شد که استفاده از امواج فراصوت منجر به افزایش ترکیبات مفید و همچنین فلزات سنگین در دمنوش مرزنجوش گردید. میزان تمامی فلزات سنگین اندازهگیری شده در این مطالعه کمتر از میزان استاندارد تعریف شده برای فلزات سنگین دمنوشهای گیاهی و میوهای بود. در نهایت با توجه به نتایج این تحقیق میتوان بیان داشت که استفاده از 15 دقیقه فراصوت بهترین روش تهیه دمنوش مرزنجوش بود. | ||
| Keywords | ||
| مرزنجوش; دمنوش; فراصوت; فلزات سنگین; قدرت آنتیاکسیدانی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 168 PDF Download: 79 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,158,815 |
| PDF Download | 16,176,229 |