مروری بر رویکردهای نوین در غنی سازی پاستا با استفاده از میوه ها وسبزی ها | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 17, Issue 103, 1399, Pages 129-149 PDF (310.27 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.17.103.129 | ||
| Authors | ||
| امیرپویا قندهاری یزدی* 1; لیلا کمالی روستا2; محمد حسین عزیزی تیریز زاد3; مهدی امینی4; محمد توکلی1; متین یحیوی1 | ||
| 1گروه توسعه صنعتی و پژوهشی زر | ||
| 2گروه توسعه صنعتی و پژوهشی زر. | ||
| 3استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 4عضو هیأت مدیره گروه توسعه صنعتی و پژوهشی زر | ||
| Abstract | ||
| پاستا با توجه به قیمت پایین، پخت آسان و طعم مطلوب یکی از غذاهای محبوب در دنیا میباشد. پاستا از نظر میزان کالری غنی بوده ولی میزان فیبرها، مواد معدنی، ترکیبات فنلی و ویتامینها در آن پایین میباشد. با توجه به مواد اولیه محدود در تولید پاستا، محبوبیت آن در بین تمامی اقشار جامعه و همچنین فرایند تولید سادهی پاستا میتوان از پاستا به عنوان یک حامل مناسب برای غنیسازی استفاده نمود. در این مطالعه به بررسی تاثیر غنیسازی پاستا با استفاده از سبزیها و میوهها بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و تغذیهای پاستا پرداخته شده است. نتایج این مطالعه نشان دهنده آن بوده که اضافه نمودن میوهها و سبزیها به فرمولاسیون پاستا منجر به افزایش قابل توجه ترکیبات زیستفعال مانند ترکیبات فنلی و همچنین خصوصیات ضد اکسایشی در پاستا میشود. در بین مراحل تولید پاستا، پخت بیشترین تاثیر را بر کاهش ترکیبات زیست فعال دارد. سبزیها و میوهها میتوانند به آب جوش (آب پخت) وارد شوند و یا بر اثر حرارت تخریب شوند. غنیسازی باعث تضعیف شبکهی گلوتنی شده که منجر به ایجاد تغییر در خصوصیات پخت و بافت پاستا میشود. با توجه به نوع ترکیبات اضافه شده به فرمولاسیون پاستا، تاثیر بر شاخص گلایسمی پاستا متفاوت میباشد. بنابراین، غنیسازی تنها درصورتی موفق خواهد بود که شرایط فرایند بهینه شود تا در محصول نهایی ویژگیهای تغذیهای مورد نظر در سبزیها و میوهها حفظ شود. | ||
| Keywords | ||
| پاستا; ترکیبات زیست فعال; غنیسازی; غذای عملگرا | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 229 PDF Download: 118 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,678,093 |
| PDF Download | 15,939,624 |