بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و کیفی عسل های عرضه شده در منطقه آذربایجان شرقی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 17, Issue 102, 1399, Pages 93-102 PDF (445.58 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.17.102.93 | ||
| Authors | ||
| مقصود بشارتی1; کاظم علیرضالو* 2; ذبیح اله نعمتی3; میلاد یعقوبی4 | ||
| 1استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز | ||
| 2استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز | ||
| 3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزه و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
| 4دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش ویژگیهای فیزیکی-شیمیایی و کیفی عسلهای عرضه شده در فروشگاههای استان آذربایجان شرقی مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، تعداد 15 نمونه از هر شهر تبریز، اهر و کلیبر (45 نمونه عسل) از فروشگاههای استان به صورت تصادفی جمعآوری گردید. نمونهها به آزمایشگاه انتقال یافت و پس از آمادهسازی، آزمایشهای تعیین مواد جامد، رطوبت، pH، وزن مخصوص، اسیدیته، قندهای احیا کننده و غیراحیا کننده (ساکارز) و هیدروکسی متیل فورفورال انجام شد. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان رطوبت برای تمامی نمونهها از حد استاندارد جهانی (حداکثر20 %) پایینتر بوده و در شرایط مطلوب بودند. نمونههای شهر تبریز و اهر به طور معنیداری (05/0 > P) دارای وزن مخصوص و مواد جامد محلول بالاتری از عسلهای کلیبر بودند که نشان دهنده ماندگاری بالای نمونهها بود. نمونههای عسل شهر تبریز و کلیبر به طور معنیداری دارای اسیدیته بالا و pH پایینتری در مقایسه با عسلهای شهرستان اهر بودند. تمامی عسلها از لحاظ مقدار قندهای احیا کننده و غیراحیا کننده (ساکارز) و هیدروکسی متیل فورفورال در محدوده استاندارد ملی ایران و تاییدیه کدکس بودند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که عسلهای تولید شده در شهرهای تبریز، کلیبر و اهر دارای ویژگیهای کیفیتی خوب با توجه به استانداردهای ملی و بین المللی بودند. | ||
| Keywords | ||
| عسل; ویژگیهای کیفی; ساکارز; هیدروکسی متیل فورفورال | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 160 PDF Download: 121 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,810,929 |
| PDF Download | 16,004,540 |