فعالیت ضدمیکروبی موسیلاژ میوه سپستان بر باکتریهای بیماریزا: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی “in vitro” | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 17, Issue 101, 1399, Pages 71-80 PDF (353.06 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.17.101.71 | ||
| Authors | ||
| Mohsen محسن1; حسین جوینده* 2; بهروز علیزاده بهبهانی3; محمد نوشاد3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 2دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 3استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش، موسیلاژ میوه سپستان با استفاده از نسبت آب به دانه 1:6 ، دمای 58 درجه سانتیگراد و pH برابر 4 استخراج شد. بعد از استریل کردن موسیلاژ استخراج شده، فعالیت ضدباکتریایی آن بر باکتریهای بیماریزای سالمونلا تیفی، اشرشیا کلی، سودوموناس ائروژینوزا، لیستریا اینوکوآ، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، باسیلوس سابتلیس و استافیلوکوکوس اپیدرمیس در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. فعالیت ضدمیکروبی موسیلاژ در غلظتهای 5/37، 75، 150 و 300 میلیگرم بر میلیلیتر به روشهای دیسک دیفیوژن و حفره در آگار ارزیابی شد. برهمکنش موسیلاژ سپستان با آنتیبیوتیکهای جنتامایسین و کلرامفنیکل نیز بررسی شد. نتایج نشان داد که قطر هاله بازدارندگی مشاهده شده در اطراف دیسکها با افزایش غلظت موسیلاژ میوه سپستان بهطور قابل توجهی افزایش یافت. بیشترین قطر هاله بازدارندگی در روش دیسک دیفیوژن در غلظت 300 میلیگرم بر میلیلیتر برای باکتری استافیلوکوکوس اپیدرمیس با قطر 10/11 میلیمتر مشاهده شد. حداقل غلظت مهارکنندگی برای باکتریهای سالمونلا تیفی، اشرشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا، لیستریا اینوکوآ، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، باسیلوس سابتلیس و استافیلوکوکوس اپیدرمیس به ترتیب 64، 64، 16، 32، 128، 64، 256 و 64 میلیگرم بر میلیلیتر بود. نتایج نشان داد که حداقل غلظت کشندگی موسیلاژ میوه سپستان برای تمامی سویههای باکتریایی بزرگتر از حداقل غلظت مهارکنندگی بود. | ||
| Keywords | ||
| موسیلاژ; میوه سپستان; اثر متفابل; شرایط برونتنی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 187 PDF Download: 142 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,863,438 |
| PDF Download | 16,046,554 |