افزایش پایداری اکسایشی و میکروبی گوشت گاو با استفاده از پوشش خوراکی زیستفعال حاصل از موسیلاژ بارهنگ صغیر بارگذاری شده با اسانس آویشن باغی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 17, Issue 101, 1399, Pages 1-13 PDF (1.13 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.17.101.1 | ||
| Authors | ||
| محمد نوشاد* 1; بهروز علیزاده بهبهانی1; سمیرا دهقانی2 | ||
| 1استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 2دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| این پژوهش با هدف تولید پوشش خوراکی زیستفعال با فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی قابل توجه جهت افزایش عمر نگهداری گوشت گاو انجام گرفت. برای این منظور، ابتدا اسانس آویشن باغی با استفاده از روش تقطیر با آب استخراج گردید و سپس ویژگیهای آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی آن تحت شرایط آزمایشگاهی بررسی گردید. اسانس حاصله دارای ظرفیت آنتیاکسیدانی بالقوه بالایی بود و سبب جلوگیری از رشد باکتریهای اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا تیفی موریوم و سودوموناس آئروژینوزا گردید. در ادامه، اسانس زیستفعال با موسیلاژ دانه بارهنگ سر نیزهای و به منظور تولید پوشش خوراکی ترکیب گردید. پوشش خوراکی به دست آمده برای پوششدهی گوشت گاو و افزایش عمر نگهداری آن مورد استفاده قرار گرفت. استفاده از پوشش خوراکی حاوی غلظتهای مختلف اسانس به طور معنیداری (p<0.05) از پیشرفت اکسیداسیون (محصولات اولیه و ثانویه) و افزایش تعداد کل باکتریهای زنده، باکتریهای سرمادوست و کلیفرم در نمونههای گوشت جلوگیری کرد و عمر انبارمانی محصول را تا 6 روز نگهداری در دمای یخچال بهبود بخشید. به طور کلی، پوشش خوراکی بر پایه موسیلاژ دانه بارهنگ سرنیزهای بارگذاری شده با اسانس آویشن باغی میتواند جهت کنترل اکسیداسیون لیپیدی و رشد میکروبی و همچنین بهبود عمر نگهداری محصولات گوشتی و یا سایر محصولات غذایی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
| Keywords | ||
| آویشن باغی; بارهنگ سرنیزهای; پوشش خوراکی; آنتیاکسیدان | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 185 PDF Download: 134 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,736,053 |
| PDF Download | 15,963,886 |