بررسی اثر استخراجی التراسوند حمام در شرایط مختلف بر خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره زوفا | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 14, Volume 17, Issue 98, 1399, Pages 159-168 PDF (716.01 K) | ||
| DOI: 10.29252/fsct.17.01.14 | ||
| Authors | ||
| حدیث عظیمی نژاد; رضا اسماعیل زاده کناری* ; زینب رفتنی امیری | ||
| گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| Abstract | ||
| یکی از روشهای نوین استخراج آنتی اکسیدانهای طبیعی از بافتهای گیاهی، استخراج به کمک اولتراسوند است. در این پژوهش از روش استخراج اولتراسوند حمام با حلال اتانول- آب به نسبتهای (۵۰:۵۰ ) و (۸۰:۲۰) در دمای ۳۰ و ۴۰ درجه سانتی گراد و زمانهای ۱۰ و ۲۰ دقیقه برای استخراج عصاره برگ زوفا استفاده شد. میزان کل ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی و DPPH و قدرت آنتیاکسیدانی در سیستم مدل بتاکاروتن – لینولئیک اسید هر یک از عصاره ها به روش اسپکتروفتومتری و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با آزمون شاخص پایداری اکسایشی (OSI) اندازه گیری شد.بر اساس نتایج بدست آمده عصاره (۸۰-۴۰-۲۰) با بالاترین ترکیبات موثره بیشترین میزان ترکیبات فنولی( ۵۳/۵± ۳۸/۱۹۳ بر حسب میلیگرم گالیک اسید در گرم عصاره )و فلاونوئیدی( ۳۶/۲±۶۳/۴۰ میلی گرم کوئرستین در گرم عصاره) ،و بیشترین مقدار در آزمونهای سنجش آنتی اکسیدانی (مهار رادیکال DPPH و سنجش بی رنگ شدن بتاکاروتن – لینولئیک اسید)و کمترین میزان IC50 را کسب کرد.در نتیجه بهترین عملکرد آنتی اکسیدانی را نشان داد .در تست رنسیمت نیز تیمار (۸۰-۴۰-۲۰) با غلظت ppm200بالاترین پایداری اکسایشی روغن کانولا را نشان داد.بنابراین مناسبترین تیمار برای حصول بهترین نتیجه تیمار (۸۰-۴۰-۲۰)انتخاب شد. | ||
| Keywords | ||
| التراسوند حمام; زوفا; آنتی اکسیدان | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 139 PDF Download: 134 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,793,313 |
| PDF Download | 15,994,559 |