ویژگی های فیزیکی شیمیایی ارقام تجاری میوه گوجه فرنگی کاشته شده در ایران | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 17, Issue 98, 1399, Pages 73-84 PDF (485.98 K) | ||
| DOI: 10.29252/fsct.17.01.07 | ||
| Authors | ||
| سبا بلقیسی1; علی معتمدزادگان* 1; جعفر میلانی2; لادن رشیدی3; علی رافع4 | ||
| 1دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
| 2دانشیارگروه صنایع غذایی،دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
| 3گروه پژوهشی مواد غذایی، پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده های کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، | ||
| 4گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران | ||
| Abstract | ||
| با توجه به ارزش غذایی، توسعه تکنولوژی و افزایش روزافزون مصرف گوجهفرنگی و فرآوردههای آن، شناخت دقیق از ویژگیهای رقمهای مختلف گوجهفرنگی ضروری است. باتوجه به تنوع بسیار زیاد رقمهای گوجهفرنگی، نیاز است قبل از تولید هرمحصول بررسی دقیقی بر روی ویژگیهای آن صورت گیرد تابتوان براساس نوع کاربری، بهترین رقم را پیشنهاد کرد چراکه نخستین گام در بهینهسازی روشهای فرآوری، انتخاب واریته مناسب است. با این هدف، ویژگیهای فیزیکی وشیمیایی چهار رقم گوجهفرنگی (کارون، 3402، LS0019 و H1015) با یکدیگر مقایسه شدند. به این منظور میزان مواد جامد محلول، کل مواد جامد، ماده خشک، pH، میزان رنگدانههای کاروتنوئیدی لیکوپن، β-کاروتن، لوتئین و β-کریپتوگزانتین و شاخصهای رنگی (a* ،b* ،L*)، زاویه رنگ (h)، خلوص رنگ (C)، پلیفنل کل و فعالیت آنتیاکسیدانی اندازهگیری شدند. میزان مواد جامد محلول، کل مواد جامد، رنگدانههای کاروتنوئیدی (لیکوپن، بتا- کاروتن، لوتئین و بتا-کریپتوگزانتین)، پلیفنول کل و فعالیت آنتیاکسیدانی رقمهای مورد مطالعه اختلاف معنیدار داشتند(P<0.05). رقم 1015 Hغنی از رنگدانههای کاروتنوئیدی بهویژه لیکوپن بود و بیشترین میزان مواد جامد، شاخص رنگی a* ، پلیفنول کل و فعالیت آنتیاکسیدانی را نشان داد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که برای مقاصد اقتصادی و تجاری مانند فرآوری و استخراج ترکیبات زیست فعال، رقم 1015 H نسبت به سایر رقمهای موردمطالعه برتری دارد و استفاده از آن برای اهدافی همچون کشت و فرآوری توصیه میشود. | ||
| Keywords | ||
| آنالیز بیوشیمیایی; پلیفنل کل; رقم; ظرفیت آنتیاکسیدانی; کاروتنوئید; گوجه فرنگی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 244 PDF Download: 136 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,584 |
| Article View | 20,295,273 |
| PDF Download | 16,228,842 |