بررسی غنی سازی گوشت سینه و ران مرغ با منابع گیاهی اسیدهای چرب امگا و تأثیر بر پایداری اکسیداتیو طی دوره نگهداری (oc 4 و oc 20-) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 17, Issue 98, 1399, Pages 63-72 PDF (202.8 K) | ||
| DOI: 10.29252/fsct.17.01.06 | ||
| Authors | ||
| داریوش خادمی شورمستی* 1; فرید شریعتمداری2; محمد امیر کریمی ترشیزی3 | ||
| 1استادیار گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سوادکوه، سوادکوه، ایران | ||
| 2استاد گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
| 3دانشیار گروه پرورش طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
| Abstract | ||
| بهمنظور بررسی غنیسازی گوشت سینه و ران با استفاده از منابع روغن گیاهی و تأثیر بر پایداری اکسیداتیو طی دوره نگهداری، آزمایشی با استفاده از جوجههای گوشتی سویه تجاری آرین اجرا شد. جیرههای (تیمار) آزمایشی حاوی یکی از دو روغن کانولا و روغن تخم کدو تهیه و الگوی اسیدهای چرب آنها تعیین شد. جوجهها درطی دوره پرورش در 4تکرار بهازای هر تیمار با استفاده از یکی از دو جیره (تیمار) تغذیه شدند. نتایج نشان داد گوشت ران جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی روغن کانولا، بطور معنیداری حاوی اسید لینولنیک، اسید الئیک و مجموع اسیدهای چرب غیراشباع بیشتر و جوجههای تغذیه شده با روغن تخم کدو، بطور معنیداری حاوی اسید لینولئیک، اسید آراشیدونیک و مجموع اسیدهای چرب چند غیر اشباعی بیشتر بود (01/0p<). مقادیر اسید لینولئیک و اسید لینولنیک گوشت سینه تحت تأثیر نوع روغن قرار نگرفت. اما مقادیر اسید الئیک (امگا 9)، نسبت مجموع اسیدهای چرب غیراشباع به اشباع و نیز نسبت مجموع اسیدهای چرب چند غیراشباعی به اشباع در گوشت سینه جوجههای تغذیه شده با روغن کانولا و مقدار اسید آراشیدونیک (امگا 6) در گوشت سینه جوجههای تغذیه شده با روغن تخم کدو بیشتر بود (01/0p<). مقادیر مالون دیآلدئید گوشت ران و سینه طی دوره نگهداری در دمای یخچال روند افزایشی داشت و مقدار آن در گوشت ران جوجههای تغذیه شده با روغن کانولا در روز پایانی نگهداری بطور معنیداری بالاتر بود (05/0p<). در دمای انجماد، پایداری اکسیداتیو گوشت ران و گوشت سینه جوجههای تغذیه شده با روغن تخم کدو بطور معنیداری بیشتر بود (05/0p<). بنابراین با دستکاری ترکیب اسیدهای چرب جیره غذایی با منابع روغن گیاهی، میتوان الگوی اسیدهای چرب گوشت ران و سینه جوجههای گوشتی را تغییر داد. ضمن اینکه طی دوره نگهداری، احتمال فساد اکسیداسیونی در گوشتهای غنیشده با اسیدهای چرب چند غیراشباعی به خصوص اسیدهای چرب امگا 3 افزایش مییابد. | ||
| Keywords | ||
| اکسیداسیون; الگوی اسید چرب; امگا3; پایداری اکسیداتیو; روغن گیاهی; غنیسازی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 239 PDF Download: 140 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,584 |
| Article View | 20,286,824 |
| PDF Download | 16,224,633 |