بررسی افزایش کارآیی استخراج عصارهی چغندر قرمز به کمک امواج فراصوت و بتاسیکلودکسترین | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 12, Volume 16, Issue 95, 1398, Pages 143-153 PDF (901.37 K) | ||
| DOI: 10.29252/fsct.16.95.12 | ||
| Authors | ||
| پریزاد توتونچی1; لیلا روفه گری نژاد* 2; حامد همیشه کار3; آیناز علیزاده2 | ||
| 1دانشجوی دکتری تخصصی گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | ||
| 2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | ||
| 3استاد مرکز تحقیقات کاربردی دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران | ||
| Abstract | ||
| چغندر قرمز به دلیل داشتن ترکیبات زیست فعالی مثل ترکیبات فنلی و بتالائینی دارای خواص تغذیهای و سلامتی بخش میباشد. بنابراین بهبود بازده استخراج و پایداری ترکیبات زیست فعال چغندر قرمز مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. در مطالعه حاضر از روش استخراج به کمک امواج فراصوت و بتاسیکلودکسترین برای استخراج عصارهی چغندر قرمز استفاده گردید و عصارههای خشک شده با روش خشک کردن انجمادی توسط FTIR و اسپکترفتومتری UV-Vis مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونههای استخراج شده با حلال آب حاوی 5 درصد بتاسیکلودکسترین بیشترین مقدار بتانین (04/0 ± 24/2 میلیگرم بر مادهی خشک)، فنل کل (28/1 ± 03/20 میلیگرم اسید گالیک بر مادهی خشک) و فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH (94/4 ± 87/59 درصد) را نسبت به سایر نمونهها نشان دادند. به طورکلی با توجه به نتایج حاصل میتوان گفت که روش استخراج با کمک امواج فراصوت و بتاسیکلودکسترین تکنیک مناسبی برای استخراج و بهبود پایداری ترکیبات فعال چغندر قرمز برای کاربرد این ترکیبات در تولید محصولات غذایی و زمینه های دارویی و پزشکی میباشد. | ||
| Keywords | ||
| استخراج; بتاسیکلودکسترین; بتانین; پایداری; ترکیبات فنلی; چغندر قرمز | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 173 PDF Download: 139 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,846,540 |
| PDF Download | 16,032,651 |