بررسی اثر روش خشک کردن و نوع حلال بر خصوصیات آنتی اکسیدانی و ترکیب شیمیایی عصارهی میوه انجیر معابد (Ficus religiosa) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 3, Volume 16, Issue 95, 1398, Pages 27-37 PDF (1.06 M) | ||
| DOI: 10.29252/fsct.16.95.3 | ||
| Authors | ||
| محمدامین مهرنیا* 1; نسیم دهقان2; مختار حیدری1 | ||
| 1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
| 2دانشگاه علوم کشاورزی و منابعی طبیعی خوزستان | ||
| Abstract | ||
| با توجه به اثرات مضر آنتی اکسیدان های سنتزی استفاده از آنتی اکسیدان های طبیعی که عمدتا از منابع گیاهی استخراج می شوند، علاوه بر ایجاد پایداری در محصولات مورد استفاده موجب حذف اثرات نامطلوب رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان های سنتزی می گردد. در این تحقیق تاثیر روش های مختلف خشک کردن و نوع حلال بر میزان استخراج ترکیبات شیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه انجیر معابد مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا میوهها به دو روش آون گذاری (دمای 40 و 60 درجه سانتیگراد ) و مایکروویو (توان 400 و 700 وات) خشک شده و عصاره گیری با استفاده از دو حلال متانول و اتانول انجام گرفت. جهت بررسی ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی عصارههای استخراج شده به ترتیب از دو روش فولین سیوکالتیو و کلرید آلومینیوم استفاده شد. ظرفیت آنتیاکسیدانی عصارههای استخراج شده با استفاده از رادیکالهای DPPH و ABTS مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج دو آزمون DPPH و ABTS نشان داد که کمترین مقدار IC50 در هر دو آزمون مربوط به روش خشک کردن با آون ( دمای 60 درجه سانتیگراد) و استخراج با حلال متانول (غلظت ppm 11/150 در آزمون DPPH و غلظت ppm 9/222 در آزمون ABTS) و بیشترین مقدار IC50 مربوط به نمونه خشک شده توسط مایکروویو با توان 400 وات و استخراج عصاره اتانولی (غلظت ppm 145/455 در آزمون DPPH غلظت ppm 1/500 در آزمون ABTS) بود. همچنین بیشترین مقدار ترکیبات فنولی و فلاوونوئیدی مربوط به عصارهی متانولی و خشک شده توسط آون با دمای 60 درجه سانتیگراد بود. این مقادیر برای ترکیبات فنولی و فلاوونوئیدی به ترتیب mg/g 1032 معادل گالیک اسید بر گرم عصاره و mg /g 31/ 63 کوئرستین بر گرم عصاره بود. | ||
| Keywords | ||
| آنتیاکسیدان طبیعی; انجیر معابد; ترکیبات فنولی; ترکیبات فلاوونوئیدی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 197 PDF Download: 118 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,717,251 |
| PDF Download | 15,956,362 |