تحلیل انرژی خشک کن مایکروویو با پیش تیمار اهمیک و بلانچینگ در خشک کردن هویج | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 15, Volume 16, Issue 94, 1398, Pages 187-196 PDF (4.01 M) | ||
| Authors | ||
| محسن آزادبخت* 1; فاطمه نوشاد2; محمدجواد محمودی2; رضا قزاق جاهد3 | ||
| 1دانشیار گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 2دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 3دانشجوی کارشناسی گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق ابتدا هویجها به قطعات مساوی خرد شده و سپس تحت پیش تیمارهای متفاوت با سطوح مختلف مورد نظر قرار گرفتند. سطوح ولتاژ در پیش تیمار اهمیک 40، 60 و 80 ولت و زمان 3، 5 و 7 دقیقه بود. پارامتر مورد بررسی در پیش تیمار بلانچینگ شامل زمان، با سطوح مختلف 5، 10 و 15 دقیقه بود. سپس بلافاصله بعد از پیش تیمار، نمونهها در مایکروویو با سطوح توانی 360، 600 و 900 وات خشک شدند. در نهایت برای هر مورد از نمونههای خشک شده با مایکروویو و پیش تیمار و سطوح مختلف آن، مقادیر انرژی بهرهوری و انرژی از دست رفته آنها محاسبه شد. طبق نتایج بدست آمده در اکثر موارد، شاهد این بودیم که با افزایش مقدار توان مایکروویو، انرژی بهرهوری افزایش و به دنبال آن انرژی از دست رفته کاهش مییابد به طوری که بیشترین مقدار آن 8797/15% بود. در بررسی اثر ولتاژ در پیش تیمار اهمیک نیز نتیجهای مشابه بدست آمده که بیشترین مقدار بهرهوری انرژی 7061/15% بود. همچنین در بررسی اثر پارامتر زمان در پیش تیمارهای اهمیک مشاهده شد که با افزایش زمان پیش تیمار مقدار انرژی بهرهوری نیز افزایش و انرژی از دست رفته کاهش مییابد به طوری که بیشترین مقدار انرژی بهرهوری و کمترین مقدار انرژی از دست رفته به ترتیب 7409/15% و 2358/8 مگاژول اندازه گیری شد. | ||
| Keywords | ||
| هویج; مایکروویو; اهمیک; بلانچینگ; خشک کن; پیش تیمار | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 192 PDF Download: 141 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,021,920 |
| PDF Download | 16,114,821 |