بهینهسازی اثر غلظتهای مختلف صمغ گزانتان، گوار و کربوکسیمتیلسلولز بر خصوصیات فیزیکوشیمایی، رئولوژیکی و ارگانولپتیکی بیسکویت بدون گلوتن بر پایه آرد برنج | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 4, Volume 16, Issue 94, 1398, Pages 39-50 PDF (1.01 M) | ||
| Author | ||
| سیده الهام موسوی کلجاهی* | ||
| دانشجوی دکتری تخصصی، واحد پژوهشهای نظری، گروه صنعتی نجاتی (آناتا)، تبریز، ایران، 5159138888، Research@nejati.com ، 09148608443 | ||
| Abstract | ||
| بیماری سلیاک یک ناهنجاری خود ایمنی گوارشی است که به سبب خوردن گلوتن در افراد حساس ایجاد میشود. این بیماری یکی از رایجترین ناهنجاریهای ژنتیکی در جهان است که در اثر هضم پروتئین گلوتن ایجاد شده و تنها راه درمان آن استفاده از یک رژیم غذایی بدون گلوتن است لذا هدف از این پژوهش به کارگیری روش آماری سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی و بررسی اثر متغیرهای مستقل شامل غلظتهای مختلف صمغهای گزانتان، گوار و کربوکسیمتیلسلولز (0، 3/0 و 6/0 درصد) بر خصوصیات فیزیکوشیمایی، رئولوژیکی و ارگانولپتیکی بیسکویت بدون گلوتن بر پایه آرد برنج بود. طبق معادلات بهدست آمده متغیرهای مستقل اثر معنیداری (05/0P | ||
| Keywords | ||
| بدون گلوتن; سلیاک; کربوکسیمتیلسلولز; گزانتان; گوار | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 192 PDF Download: 117 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,021,920 |
| PDF Download | 16,114,821 |