تأثیر کاربرد پس از برداشت سالیسیلیک اسید، اگزالیک اسید و نیتریک اکسید در بهبود خواص کیفی و افزایش ماندگاری میوه تازه زردآلو رقم « شاهرودی» | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 15, Volume 16, Issue 92, 1398, Pages 177-189 PDF (457.11 K) | ||
| Authors | ||
| مریم درستکار1; فرید مرادی نژاد* 2; الهام انصاری فر3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بیرجند | ||
| 2دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه بیرجند | ||
| 3استادیار،گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند | ||
| Abstract | ||
| میوه زردآلو جزو محصولات فرازگرا و با میزان تنفس بالا میباشد که در مرحله پس از برداشت بسرعت رسیده و ضایعات زیادی دارد و به همین دلیل دارای ماندگاری کوتاهی میباشد. لذا استفاده از ترکیبهای سازگار با محیط زیست جهت تأخیر در روند رسیدگی یکی از روشهای سالم جهت افزایش ماندگاری و کاهش ضایعات این میوه محسوب میشود. از اینرو تأثیر برخی تیمارهای شیمیایی بر صفات کیفی و ماندگاری میوه زردآلو رقم «شاهرودی» در قالب طرح کاملا تصادفی با 8 تیمار و 4 تکرار انجام شد. تیمارها عبارت بودند از غوطهوری میوه در محلولهایی جداگانه یا ترکیبی از سالیسیلیک اسید، اگزالیک اسید و نیتریک اکسید به ترتیب با غلظتهای 2، 2 و1 میلیمولار. میوهها سپس بستهبندی شده و در دمای 2 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 5 ± 85 درصد منتقل شدند و پس از 4 هفته نگهداری خواص شیمیایی، حسی و کیفی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد بیشترین سفتی بافت میوه در تیمار سالیسیلیک اسید (N46/11) و نیتریک اکسید (N85/9) بدست آمد. مواد جامد محلول نیز در تیمار سالیسیلیک اسید و تیمارهای ترکیبی به ترتیب کمترین مقادیر را دارا بودند. از نظر ارزیابی حسی چشایی، تیمار با سالیسیلیک اسید و نیتریک اکسید به نحو مطلوبی بافت، طعم و ظاهر میوه را حفظ کرد. بیشترین ماندگاری در میوههای تیمار شده با سالیسیلیک اسید (50/27روز) و نیتریک اکسید (75/25روز) حاصل شد، در حالی که شاهد فقط 14 روز ماندگاری داشت. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت سالیسیلیک اسید و اکسید نیتریک بهترین تیمارها بودند. | ||
| Keywords | ||
| آنتیاکسیدان; اگزالیک اسید; زردآلو; سالیسیلیک اسید; ماندگاری | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 171 PDF Download: 140 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,801 |
| PDF Download | 16,052,404 |