بررسی ارتباط مقدار کوفتگی میوه گلابی در اثر فشارلبه پهن با روش سی تی اسکن و بعضی از خواص فیزیکی گلابی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 13, Volume 16, Issue 92, 1398, Pages 153-163 PDF (933.44 K) | ||
| Authors | ||
| محسن آزادبخت* 1; محمد واحدی ترشیزی2; محمدجواد محمودی2 | ||
| 1دانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 2دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| Abstract | ||
| بررسی روابط بین خواص فیزیکی مانند جرم، حجم و ابعاد میوهها از اهمیت بالایی برخوردار است. در این تحقیق مقدار کوفتگی گلابی در اثر بار فشاری لبه پهن با کمک آزمون غیرمخرب سیتیاسکن تعیین شد و به بررسی ارتباط مقدار کوفتگی با خواص فیزیکی گلابی و دوره انبارداری پرداختهشد. قبل از بارگذاری تعداد 50 گلابی با استفاده از سیتیاسکن بررسیشده و تعداد 27 گلابی که درصد پوسیدگی آنها صفر بود انتخاب شدند و ابعاد گلابیها (طول، عرض، ضخامت) گلابیها اندازهگیری شد و خواصی مانند قطر معادل، قطر میانگین هندسی و مساحت سطح رویه محاسبه گردید. سپس گلابیهای انتخابی تحت بارگذاری شبه استاتیکی با فشار لبه پهن با سه نیروی 70، 100 و 130 نیوتن قرار گرفتند و انبارداری 5، 10 و 15روزه برای بررسی تأثیر نیروهای وارده انتخاب شد. سپس بعد از بارگذاری و انبارداری با استفاده از سیتیاسکن در هر دوره از انبارداری میزان پوسیدگی محاسبه گردید. نتایج آزمایشات نشان داد که یک رابطه معکوس و غیر معنیدار بین قطر معادل و قطر میانگین هندسی با درصد پوسیدگی برقرار بود. همچنین برای سطح رویه و درصد پوسیدگی یک رابطه مثبت و غیر معنیدار برقرار است. در نهایت مشخص شد که هرچه گلابی سطح بیشتری را داشته باشند میزان درصد پوسیدگی نیز افزایش مییابد. | ||
| Keywords | ||
| خواص فیزیکی; سی تی اسکن; غیر مخرب; گلابی; کوفتگی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 159 PDF Download: 166 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,741,812 |
| PDF Download | 15,966,670 |