استخراج، شناسایی ترکیبات شیمیایی و ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس نازبو بنفش بر باکتریهای بیماریزا با منشاء غذایی و مقایسه آن با آنتیبیوتیکهای ونکومایسین و جنتامایسین | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 28, Volume 16, Issue 91, 1398, Pages 347-356 PDF (626.26 K) | ||
| Authors | ||
| افسانه سمیعی1; فریده طباطبایی یزدی* 2; بهروز علیزاده بهبهانی3; مصطفی مظاهری تهرانی2 | ||
| 1دانشگاه فردوسی مشهد، | ||
| 2دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 3دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
| Abstract | ||
| هدف از این پژوهش استخراج اسانس از برگ نازبو بنفش، شناسایی ترکیبات و اجزا تشکیل دهنده اسانس آن و بررسی فعالیت ضدباکتریایی اسانس آن به روشهای مختلف کیفی و کمی بر تعدادی از باکترهای شاخص بیماریزا غذا و در نهایت مقایسه آن با آنتیبیوتیکهای ونکومایسین و جنتامایسین در شرایط برونتنی بود. اجزای تشکیل دهنده اسانس توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی شناسایی شدند. اثر ضدمیکروبی اسانس نازبو بنفش به روش چاهک در آگار تعیین و در نهایت حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس با استفاده از میکرودایلوشن براث و معرف تری فنیل تترازولیوم کلراید انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که 28 ترکیب شناسایی شده در مجموع 28/99 درصد ترکیبات اسانس را تشکیل می دهند. p-Allylanisole با 64/51 بیشترین ترکیب شناسایی شده اسانس بود، و به تنهایی بیش از 50 درصد از ترکیب اسانس را شامل میشد. علاوه بر این ترکیبات اصلی دیگر شامل n-Tricosane (83/24%) و Linalool (81/14%) بود. متوسط قطر هاله عدم رشد در روش چاهک در آگار بر باکترهای گرم مثبت 9/15 میلیمتر و برای باکتریهای گرم منفی 15/11 میلیمتر بود. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس نازبو بنفش بر باکتریهای بیماریزا در محدوده 6/4 تا 8/36 میلیگرم بر میلیلیتر بود. حداقل غلظت کشندگی اسانس نیز در رنج 6/4 تا 6/73 میلیگرم بر میلیلیتر بود. به طور کلی میتوان گفت که اسانس نازبو بنفش بر باکتریهای گرم مثبت در غلظتهای پایینتر موثر بوده و توانست از رشد آنها جلوگیری کند. | ||
| Keywords | ||
| نازبو بنفش; فعالیت ضدمیکروبی; جنتامایسین; ونکومایسین; رقیقسازی در مایع | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 194 PDF Download: 122 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,689,832 |
| PDF Download | 15,943,838 |