بررسی فعالیت ضدمیکروبی اسانس رازیانه بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی و برهمکنش آن با آنتیبیوتیک کانامایسین | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 18, Volume 16, Issue 91, 1398, Pages 233-241 PDF (438.23 K) | ||
| Authors | ||
| بهروز علیزاده بهبهانی* 1; محمد نوشاد1; فرشته فلاح2 | ||
| 1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
| 2دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| Abstract | ||
| اخیرا، استفاده از نگهدارندههای شیمیایی و سنتزی برای کنترل رشد ریزاندامگان بیماریزا به طور چشمگیری کاهش یافته است. امروزه، اسانسهای روغنی به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در نظر گرفته میشوند. رازیانه یکی از گیاهان دارویی معطر میباشد که میتوان از آن به عنوان یک نگهدارنده طبیعی استفاده کرد. در این پژوهش، برای بررسی فعالیت ضدمیکروبی اسانس رازیانه بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی (اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و کاندیدا آلبیکنس) از روشهای دیسک دیفیوژن آگار (کربی-بوئر)، چاهک آگار، تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و تعیین حداقل غلظت کشندگی استفاده شد. برهمکنش اسانس رازیانه با آنتیبیوتیک کانامایسین نیز بررسی شد. نتایج آزمونهای دیسک دیفیوژن اگار و چاهک آگار نشان داد که حساسترین باکتری با بیشترین قطر هاله عدم رشد نسبت به سایر ریزاندامگان بیماریزا، استافیلوکوکوس اورئوس بود. برهمکنش اسانس رازیانه با آنتیبیوتیک کانامایسین برای باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی به صورت اثر سینرژیستی مشاهده شد. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس رازیانه برای استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی و کاندیدا آلبیکنس به ترتیب 25، 50 و 100 میلیگرم بر میلیلیتر بود. به طور کلی میتوان بیان کرد که اسانس رازیانه در شرایط برون تنی به خوبی توانست از رشد اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و کاندیدا آلبیکنس جلوگیری نماید. | ||
| Keywords | ||
| اسانس رازیانه; آنتیبیوتیک کانامایسین; شرایط برونتنی; نگهدارندههای سنتزی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 204 PDF Download: 127 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,763,290 |
| PDF Download | 15,980,491 |