روش های مورد استفاده در تولید غذاهای بدون شکر یا کم شکر جهت مدیریت تغذیه ای بیماران دیابتی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 23, Volume 16, Issue 90, 1398, Pages 283-297 PDF (589.52 K) | ||
| Authors | ||
| محمد نجاتیان1; نازنین داراب زاده* 1; سیده رقیه دروگر2 | ||
| 1دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 2دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله | ||
| Abstract | ||
| بیماری دیابت یک بیماری مزمن ارثی یا اکتسابی و از شایعترین اختلالات متابولیسمی است که با اختلال در ترشح انسولین یا کاهش پاسخدهی اندامها نسبت به انسولین ترشح شده ایجاد میشود. شیوع دیابت در کشورهای در حال توسعه بالا بوده و چهارمین علت اصلی مرگ و علت عمدهی کوری و آسیبهای بینایی در بزرگسالان میباشد. از آنجا که هدف اصلی از درمان دیابت، کنترل قند خون در محدودهی طبیعی و فراهم ساختن شرایط مناسب فعالیت انسولین جهت کاهش پیشرفت عوارض عروقی و عصبی میباشد، درمان تغذیهای، رژیم غذایی و کنترل وزن، اساس درمان دیابت را تشکیل میدهند. از طرف دیگر نبودن جایگزینهای مناسب غذایی برای این گروه از بیماران ضرورت تحقیق در مورد توسعهی فرمولاسیون محصولاتی که به منظور استفاده افراد دیابتی طراحی میگردند را مشخص میکند. فراوردههایی که منجر به مهار فعالیت آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز میگردند، کاربرد جایگزینهای طبیعی و مصنوعی شکر در فرمولاسیونها، استفاده از غذا داروها، کاربرد کربوهیدارتهای با قابلیت هضم پایین، سیاست کاهش تدریجی، کاربرد بهبوددهندهها، پروفایل رهایش و قانونگذاری در کنترل رژیم غذایی افراد دیابتی نقش مؤثری ایفا میکند. | ||
| Keywords | ||
| دیابت; فرمولاسیون غذایی; شیرینکنندهها; غذا داروها; مهارکنندههای آمیلاز | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 210 PDF Download: 132 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,748,228 |
| PDF Download | 15,970,357 |