اقتصادی کردن و بهینه سازی فرآیند خشک کردن ورقه های کیوی پیش تیمار شده با دز پرتودهی به روش سطح پاسخ در ترکیب با روش تحلیل مولفههای اصلی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 12, Volume 16, Issue 90, 1398, Pages 141-151 PDF (559.99 K) | ||
| Author | ||
| اصغر عابدی* | ||
| استادیار مهندسی مکانیک بیوسیستم، | ||
| Abstract | ||
| خشک کردن از جمله روشهای نگهداری طولانی مدت مواد غذایی همراه با حفظ خواص فیزیکی مواد میباشد. در این مطالعه، میوه کیوی پرتودهی شده با دزهای مختلف صفر، 2 و 4 کیلوگری به صورت ورقه در ضخامتهای 3، 5 و 7 میلیمتر برش داده شد و با استفاده از خشک کن آون در دماهای 55، 65 و 75 درجه سلسیوس خشک گردید. در طول مدت آزمایش وزن ورقههای کیوی و مدت زمان خشک کردن ثبت و با استفاده از روش سطح پاسخ، تأثیر اثرات اصلی و متقابل دمای خشک کردن، دز پرتودهی و ضخامت نمونهها بر شاخصهای مدت زمان خشک کردن و وزن نمونهها بررسی گردید. روش سطح پاسخ مدت زمان خشک کردن و وزن نمونههای کیوی را با دقتهای به ترتیب 99 و 96 درصد پیشبینی و مدل سازی نمود. در نهایت روش سطح پاسخ بهترین و بهینهترین نقاط برای مدت زمان خشک کردن در خشک کن همراه با بهینهترین وزن را به ترتیب مقادیر 298 دقیقه و 7/4 گرم پیشنهاد داد. همچنین نقاط بهینه پیشنهادشده در دز پرتودهی 4 کیلوگری، دمای خشک کردن 55 درجه سلسیوس و ضخامت نمونه 6 میلیمتر بدست آمد. توسط روش تشخیص الگو تحلیل مولفههای اصلی(Principle Component Analysis) نمونههای مختلف کیوی بر اساس دماهای مختلف خشک کردن و ضخامت نمونهها با دقت 100 درصد تفکیک داده شدند. | ||
| Keywords | ||
| بهینه سازی; خواص فیزیکی; PCA; RSM | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 122 PDF Download: 120 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,741,293 |
| PDF Download | 15,966,362 |