شناسایی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدباکتریایی اسانس ریحان سبز و برهمکنش آن با آنتی بیوتیک های تتراسایکلین و کلرامفنیکل بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 16, Issue 90, 1398, Pages 113-125 PDF (599.35 K) | ||
| Authors | ||
| حسن برزگر* 1; بهروز علیزاده بهبهانی2; محمدامین مهرنیا2 | ||
| 1دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 2استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش، اثر ضدمیکروبی اسانس ریحان سبز به روشهای متنوع کیفی و کمی (دیسک دیفیوژن، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی) و همچنین برهمکنش (اینترکشن) آن با آنتیبیوتیکهای تتراسایکلین و کلرامفنیکل بر باکتریهای لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، سودوموناس ائروژینوزا و اشرشیا کلی مورد ارزیابی قرار گرفت. ترکیبات شیمیایی، قدرت آنتیاکسیدانی و فنل کل اسانس ریحان سبز نیز تعیین شد. نتایج نشان داد که اسانس ریحان سبز حاوی 31 ترکیب بود. استراگول با 97/49 درصد بیشترین جزء اسانس بود. قدرت آنتیاکسیدانی اسانس ریحان سبز براساس فعالیت مهار رادیکال پایدار 2و2- دی فنیل1- پیکریل هیدرازیل برابر با 70 درصد بود. میزان فنل کل اسانس ریحان سبز 50/0± 05/29 میلیگرم گالیک اسید بر گرم بود. بیشترین و کمترین فعالیت ضدمیکروبی اسانس ریحان سبز با قطر 95/21 و 10 میلیمتر به ترتیب برای باکتریهای باسیلوس سرئوس و اشرشیا کلی مشاهده شد. در حالت ترکیبی (اینترکشن) اسانس ریحان سبز با آنتیبیوتیکهای تتراسایکلین و کلرامفنیکل بر باکتریهای گرم منفی حالت سینرژیستی مشاهده شد. حداقل غلظت بازدارندگی اسانس برای باکتریهای لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، سودوموناس ائروژینوزا و اشرشیا کلی به ترتیب 5/12، 25/6، 25/6، 200 و 200 میلیگرم بر میلیلیتر بود. حداقل غلظت کشندگی اسانس ریحان سبز برای باکتریهای مذکور نیز به ترتیب 50، 5/12، 5/12، 400 و 400 میلیگرم بر میلیلیتر بود. | ||
| Keywords | ||
| ریحان سبز; فنل کل; رقیقسازی در مایع; تتراسایکلین; کلرامفنیکل | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 239 PDF Download: 95 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,704,499 |
| PDF Download | 15,950,929 |