تاثیر دمای انبار و نیتریک اکسید بر کیفیت و انبارمانی آریلهای انار نادری | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 28, Volume 16, Issue 89, 1398, Pages 341-356 PDF (720.94 K) | ||
| Authors | ||
| مریم ماندگاری1; عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی* 2; لاله مشرف3; مریم تاتاری4 | ||
| 1دانشجوی دکتری، فیزیولوژی و فناوری پسازبرداشت، گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران. | ||
| 2استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران. | ||
| 3استادیار، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران. | ||
| 4استادیار، بخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران. | ||
| Abstract | ||
| مهمترین مشکلات آریل انار طی انبارمانی، نرم شدن، قهوهای شدن آنزیمی و آلودگی میکروبی است. برای رفع این مشکلات تیمار پس از برداشت نیتریک اکسید و انبار سرد بر آریل انار بررسی شد. بنابراین بهمنظور، ارزیابی اثر دمای انبار و غلظتهای مختلف نیتریک اکسید بر خصوصیات کیفی و انبارمانی آریل انار آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این مطالعه، نیتریک اکسید در غلظتهای صفر، 5 و 10 میکرومول در لیتر استفاده شد. آریلها بهمدت 15 ثانیه در تیمار نیتریک اکسید غوطهور شده و پس از خشک شدن در دمای آزمایشگاه، درون ظروف پلیاتیلنی بستهبندی و به دماهای 2، 4 و 8 درجه سلسیوس منتقل شدند. برخی صفات کیفی، کمی و بیوشیمیایی نمونهها در طی زمانهای (صفر، 7، 14 و 21 روز) انبار مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد تفاوت معنیداری بین غلظتهای مختلف نیتریک اکسید و دماهای انبارمانی در اکثر صفات مورد ارزیابی وجود داشت. پس از 21 روز انبارمانی، آریلهای تیمار شده با نیتریک اکسید در غلظت 10 میکرومولار و نگهداری در دمای 8 درجه سلسیوس در مقایسه با شاهد در دمای 2 درجه سلسیوس دارای 50% کاهش وزن کمتر و 21% نشت یونی کمتری بوده و دارای ارزیابی حسی، مقدار آنتوسیانین، ترکیبات فنلی و ظرفیت آنتیاکسیدانی مطلوبی بودند. در مجموع آریلهای تیمارشده با 10 میکرومول در لیتر نیتریک اکسید در دمای 8 درجه سلسیوس بالاترین کیفیت ظاهری و انبارمانی را داشتند. | ||
| Keywords | ||
| آریل انار; آنتوسیانین; انبارمانی; فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانی; نیتریک اکسید | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 191 PDF Download: 122 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,747,624 |
| PDF Download | 15,969,969 |