ارزیابی اثر پوشش پروبیوتیکی باکتریهای Pediococcus acidilactici و Lactobacillus plantarum روی شاخص های فیزیکی فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 25, Volume 16, Issue 89, 1398, Pages 315-324 PDF (525.91 K) | ||
| Authors | ||
| سکینه علیزاده* 1; سید علی جعفرپور2; سکینه یگانه2; رضا صفری3 | ||
| 1دانشجو | ||
| 2دانشیار | ||
| 3استادیار | ||
| Abstract | ||
| این تحقیق جهت بررسی امکان استفاده از پوشش پروبیوتیکی باکتریهای Pediococcus acidilactici و Lactobacillus plantarum برای افزایش نگهداری فیلهی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در دمای یخچال و ارزیابی خصوصیات فیزیکی فیله انجام شد. در این مطالعه شاخص های فیزیکی (رنگ و بافت) فیله ها در فاصله زمانی صفر، 7، 14و 21 روز مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس نتایج به دست آمده شاخص رنگ ( *L*, a*, b) و شاخص بافت (نیروی نفوذ، عمق نفوذ و استحکام بافت) در فیله های تیمار شده نسبت به تیمار شاهد از شرایط بهتری برخوردار بوده است. به عبارت دیگر استفاده از پوشش پروبیوتیکی باعث گردید در روز 21 شاخص قرمزی فیله افزایش یافته و از سویی شاخص زردی از افت کمتری برخوردار باشد. در خصوص شاخص های بافت مانند نیرو، عمق نفوذ و استحکام تیز استفاده از پوشش پروبیوتیکی در درصدهای بالاتر آلژینات و آب پنیر منجر به حفظ بهتر کیفیت بافت فیله نسبت با سایر تیمارها گردید. | ||
| Keywords | ||
| شاخص فیزیکی; پوشش پروبیوتیکی; فیله قزل آلای رنگین کمان; رنگ; بافت | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 149 PDF Download: 115 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,747,622 |
| PDF Download | 15,969,969 |