بررسی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی میکروامولسیونهای حاوی بتا- سیتواسترول بر پایه روغن کنجد | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 24, Volume 16, Issue 89, 1398, Pages 301-313 PDF (496.94 K) | ||
| Authors | ||
| عاطفه پورجاهد* ; حبیب اله عباسی | ||
| استادیار | ||
| Abstract | ||
| در سالهای اخیر، فیتواسترولها به طور گستردهای به عنوان یک افزودنی در مواد غذایی با هدف تنظیم سطح کلسترول پلاسما، و نیز به عنوان افزودنی در مواد آرایشی و داروسازی مورد استفاده قرار گرفتهاند. نقطه ذوب بالا و نامحلول بودن آنها در آب و روغن، افزودن فیتواسترولها را به مواد غذایی با مشکل مواجه میکند. در این مطالعه، میکروامولسیونهایی حاوی بتا- سیتواسترول با فرمولاسیون مختلف از ترکیب روغن کنجد و توئین 80 به عنوان سورفکتانت و مخلوط اتانول/ پروپیلن گلیکول به عنوان کوسورفکتانت تهیه شد و برای کاهش اندازه ذره از هموژنایزر اولتراسونیک استفاده گردید. درصد روغن و همچنین نسبت سورفکتانت: کوسورفکتانت در نمونهها تغییر داده شد تا فرمولاسیون بهینه بهدست آید. میانگین قطر حجمی ذرات حدود 50 نانومتر وپایینتر بود. ارتباط معناداری بین افزودن بتا- سیتواسترول به نمونهها و میانگین قطر حجمی و شاخص پراکندگی میکروامولسیونها یافت نشد(05/0<p). همچنین میانگین قطر حجمی، با افزایش درصد روغن و افزایش نسبت سورفکتانت: کوسورفکتانت به طور معناداری افزایش یافت(05/0>p). متوسط شاخص پراکندگی همه نمونهها زیر 5/0 بود. ویسکوزیته و کشش سطحی نمونهها با افزایش درصد روغن و اقزودن بتا- سیتواسترول به نمونهها به طور معناداری افزایش یافت(05/0>p). همچنین پایداری نمونهها در دماهای مختلف پیشبینی شده برای نگهداری و استفاده مطلوب بود. بهترین نتایج به دست آمده برای نمونه حاوی 40 درصد روغن، با نسبت سورفکتانت: کوسورفکتانت 1:2 بود که افزودن بتا- سیتواسترول به آن، تاثیر نامطلوبی بر نتایج به دست آمده نداشت. | ||
| Keywords | ||
| میکروامولسیون; روغن; سورفکتانت; کوسورفکتانت | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 162 PDF Download: 128 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,747,615 |
| PDF Download | 15,969,966 |