بهینهسازی استخراج روغن از بادامزمینی با پیشتیمار فراصوت به کمک روش سطح پاسخ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 19, Volume 16, Issue 89, 1398, Pages 237-247 PDF (687.87 K) | ||
| Authors | ||
| سید محمود میردیلمی1; مهدی فرقانی2; حمید بخش آبادی* 3; رقیه شیرازی4 | ||
| 1عضو هیت مدیره شرکت خاوردشت | ||
| 2عضو هیدت مدیره خاوردشت | ||
| 3دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبد | ||
| 4دانش آموخته صنایع غذایی گنبد کاووس | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق به منظور بهینهسازی فرایند استخراج روغن از بادامزمینی به کمک پیشتیمار فراصوت از سه سطح زمان فراصوت (0، 30 و 60 دقیقه) استفاده گردید و بعد از اعمال این پیشتیمارها، روغن دانهها با پرس مارپیچی و با سرعتهای متفاوت (11، 34 و 57 دور در دقیقه) استخراج شد و میزان راندمان استخراج روغن، اسیدیته، پایداری اکسایشی، پراکسید، ترکیبات فنولی کل و ضریب شکست نمونهها مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری و بهینهسازی فرایند به روش سطح پاسخ انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش زمان فراصوت میزان راندمان استخراج روغن و ترکیبات فنولی ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت. با افزایش سرعت دورانی پرس مارپیچی نیز میزان راندمان استخراج روغن و پایداری اکسایشی کاهش ولی میزان اسیدیته، پراکسید و ترکیبات فنولی کل افزایش یافت. افزایش زمان فراصوت نیز منجر به افزایش اسیدیته، پایداری اکسایشی و کاهش پراکسید گردید. از طرفی مشخص گردید که پارامترهای مورد مطالعه تأثیری بر میزان ضریب شکست نداشتند و میزان آن برای تمامی نمونههای اندازهگیری شده برابر 471/1 بود. با توجه به نتایج بهینهسازی فرایند میتوان بیان نمود که 60 دقیقه فراصوت و پرسی با سرعت با 73/20 دور در دقیقه میتواند مطلوبیت 746/0 برای استخراج روغن از بادام زمینی ایجاد نماید. | ||
| Keywords | ||
| بادام زمینی; بهینهسازی استخراج روغن; سرعت دورانی پرس مارپیچی; فراصوت | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 180 PDF Download: 126 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,747,627 |
| PDF Download | 15,969,971 |