تهیه نانوحاملهای بیوپلیمری کیتوزان/صمغ عربی با روش کوآسرواسیون؛ ارزیابی خصوصیات فیزیکی، ریزساختاری/ملکولی و بررسی اثر آنها بر بهبود پایداری اکسایشی روغن ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 16, Volume 16, Issue 89, 1398, Pages 199-214 PDF (1.6 M) | ||
| Author | ||
| سید ابراهیم مرادی* | ||
| دانشجوی دکتری موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور | ||
| Abstract | ||
| مطالعه حاضر با هدف تولید نانوحاملهای ترکیبی از کیتوزان و صمغ عربی حاوی روغن ماهی کیلکا و ارزیابی خصوصیات فیزیکی و ریزساختاری/ملکولی؛ و همچنین بررسی پایداری اکسایشی آنها انجام گرفت. بدین منظور نانوحاملهای روغن ماهی (به شکل خالص و نانوامولسیون شده) با نسبت 4:1 هسته: دیواره؛ و با استفاده از نسبتهای مختلف کیتوزان/صمغ عربی (1:1؛ 1:2؛ 2:1) و مالتودکسترین (MD) به عنوان پرکننده به روش کواسرواسیون تولید شدند. ویژگیهای مختلف نانوحاملهای تولیدشده شامل اندازه ذرات امولسیون؛ کارایی ریزپوشانی، رهایش، XRD و FTIR نانوحاملهای تولیدی و همچنین شاخصهای پایداری اکسیداتیو PV و TBA مورد ارزیابی قرار گرفتند. طبق نتایج، کمترین مقدار اندازه ذرات و بیشترین میزان کارایی ریزپوشانی در تیمار ترکیبی کیتوزان و صمغ عربی با نسبت 1: 1 مشاهده گردید. تفاوت معنیداری از نظر مقدار رهایش بین تیمارها مشاهد نشد و در همه تیمارها الگوی رهایش روند مشابهی نشان داد. نتایج حاصل از FTIR و XRD حضور و ریزپوشانی مطلوب روغن ماهی در نانوحاملهای بیوپلیمری را تایید کرد. نتایج حاصل از نگهداری پودرها طی 28 روز در دمای 35 درجه؛ نشاندهنده افزایش معنیدار مقادیر شاخص-های PV و TBA بود؛ میزان PV و TBA در تیمار شاهد در روز 28 نگهداری به طور قابل توجهی بیشتر از روز صفر بود که در این رابطه مشاهدات نشان داد پایداری اکسایشی روغن ماهی کیلکا در نانوحاملهای کیتوزان/صمغ عربی به طور قابل ملاحظه ای در مقایسه یا تیمار شاهد افزایش یافت. | ||
| Keywords | ||
| نانوحامل | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 119 PDF Download: 131 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,747,622 |
| PDF Download | 15,969,969 |