استخراج پلیساکارید محلول در آب از قارچ خوراکی صدفی بهکمک امواج فراصوت و بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی آن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 16, Issue 89, 1398, Pages 85-100 PDF (1.9 M) | ||
| Authors | ||
| حسین جوینده* 1; زهرا حاجی ابراهیمی فروشانی2 | ||
| 1عضو هیات علمی دانشگاه | ||
| 2مدیر آزمایشگاه | ||
| Abstract | ||
| این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر امواج فراصوت در توانهای 80-40 درصد (معادل 232-464 وات)، دماهای استخراج 80-50 درجه سانتیگراد و زمانهای استخراج 30–10 دقیقه بر میزان راندمان استخراج پلیساکارید محلول در آب از قارچ خوراکی صدفی (Pleurotus ostreatus) انجام پذیرفت. بهینهیابی فرایند استخراج و بررسی تأثیر اثرات اصلی و متقابل فاکتورها با استفاده از روش سطح پاسخ و به کمک طرح Box–Behnken با سه متغیر و در سه سطح و 5 تکرار در نقطه مرکزی انجام شد. همچنین پلیساکارید استخراج شده از نظر ظرفیت آنتیاکسیدانی (مهار رادیکال OH و DPPH) مورد بررسی قرار گرفت. بهینهسازی بازده استخراج پلیساکارید به کمک روش سطح پاسخ نشان داد که ترکیبی از توان امواج فراصوت 06/58 درصد (معادل 337 وات)، دمای استخراج 15/65 درجه سانتیگراد و زمان امواجدهی 72/21 دقیقه باعث بیشترین بازده (71/17 درصد) استخراج گردید. نتایج حاصل از بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی نشان داد که هرچند پلیساکارید استخراجی در مقایسه با آنتیاکسیدانهای طبیعی اسید آسکوربیک و سنتزی BHT از قابلیت کمتری در جذب رادیکالهای آزاد برخوردار بود اما خواص ضداکسایشی قابل قبولی از خود نشان داد. | ||
| Keywords | ||
| بهینهیابی; قارچ صدفی; روش سطح پاسخ; فعالیت آنتیاکسیدانی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 169 PDF Download: 149 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,747,624 |
| PDF Download | 15,969,969 |