بررسی تولید آبمیوه پرتقالی فراسودمند بر پایه آب ماست | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 30, Volume 16, Issue 88, 1398, Pages 377-384 PDF (370.59 K) | ||
| Authors | ||
| منا خداداد1; مریم سلامی* 2; شهریار دبیریان3 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و فناوری های نوین، واحد علوم دارویی -دانشگاه آزاد اسلامی تهران ایران | ||
| 2استادیار - گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
| 3دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی،مدرس دانشگاه آزاد اسلامی،دانشگاه علوم دارویی | ||
| Abstract | ||
چکیده: آب ماست یک پروتئین طبیعی کامل بوده و شامل همه اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز رژیم غذایی میباشد.به همین دلیل بازیافت واستفاده مجدد از آب ماست به عنوان محصول جانبی ماست چکیدهامری ضروری میباشد. تولید محصولات فراسودمند جهت بهبود و افزایش خواص درمانی مواد غذایی امروزه امری واجب است. در این پژوهش نوشیدنی میوه ای پرتقالی فراسودمند بر پایه پودر آب ماست(5/1%-3%و 5/4%)تهیه گردید.آزمون آنتیاکسیدانی پودر آبماست به روشABTS انجام شد.ارزیابی حسی نوشیدنی توسط 5 ارزیاب آموزش دیده و با استفاده از آزمون هدونیک پنج نقطه ای جهت بررسی طعم و مزه، قوام، رنگ، بو، احساس دهانی و در نهایت پذیرش کلی نوشیدنی های تهیه شده انجام گرفت. نوشیدنی پرتقالی تهیه شده با 5/1 %پودر آب ماست امتیاز بالاتری را توسط گروه های ارزیاب به خود اختصاص داد.پس از تهیه و بسته بندی، نوشیدنی ها به مدت یک روز،20 روز، 40 روز و 60 روز پس از تولید مورد آزمون های فیزیکوشیمیایی و میکروبی قرار گرفت.بررسی ها طی دوره نگهداری نشان داد که امتیاز طعم، بو،پذیرش کلی با گذشت زمانکاهش و اسیدیته وpH دارای تغییرات آماری معنی داری است. با توجه به خاصیت آنتی اکسیدانی بالای پودرآب ماست میتوان این طور نتیجه گرفت که با افزایش این ترکیب به آب میوه میتوان نوشیدنی با خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی تولید نمود. | ||
| Keywords | ||
| واژه های کلیدی: آب ماست; نوشیدنی میوه ای; آب میوه پرتقال بر پایه آب ماست | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 166 PDF Download: 104 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,847,014 |
| PDF Download | 16,033,049 |