شفاف سازی ملاس چغندر با استفاده از بنتونیت و ژلاتین: بررسی و بهینه سازی فرآیند | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 23, Volume 16, Issue 88, 1398, Pages 289-301 PDF (511.74 K) | ||
| Authors | ||
| ادریس آرژه* ; میر خلیل پیروزی فرد; سجاد پیرسا | ||
| گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش به منظور بررسی و بهینهسازی تأثیر متغیرهای تیمار شیمیایی با بنتونیت و ژلاتین بر شاخصهای کیفی ملاس چغندر از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی (سه فاکتور در سه سطح) استفاده شد. از این رو تاثیر غلظت بنتونیت (10-2 گرم بر لیتر)، غلظت ژلاتین (1/0-01/0 گرم بر لیتر) و pH (3-7) روی کدورت، رنگ، خاکستر و غلظت کلوئیدهای ملاس نهایی چغندر قند مطالعه و به خوبی توسط یک مدل چند جملهای درجه دوم برازش گردید (85/0 < R2). نتایج نشان داد که pH مهمترین متغیر تاثیرگذار بر شاخصهای شفافسازی میباشد، چرا که روی تمامی پاسخها تاثیر معنیدار داشت. بنتونیت و ژلاتین نیز به عنوان دو ترکیب شفافکننده متداول موجب بهبود شاخصهای کیفی ملاس شدند، هر چند توانایی بنتونیت به مراتب بالاتر بود. شرایط بهینۀ برای به حداقل رساندن کدورت، رنگ، غلظت کلوئیدها و خاکستر از نظر غلظت بنتونیت، غلظت ژلاتین و pH به ترتیب 3/8 گرم بر لیتر، 08/0 گرم بر لیتر و 03/4 به دست آمد. در این شرایط، کدورت، رنگ، خاکستر و غلظت کلوئیدها به ترتیب برابر 1/12 NTU، 2573 IU، 7/2 درصد و 9/0 گرم بر لیتر بود. | ||
| Keywords | ||
| ملاس چغندر قند; بنتونیت; ژلاتین; روش سطح پاسخ | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 153 PDF Download: 163 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,847,016 |
| PDF Download | 16,033,052 |