اثرات جدا و ترکیبی نانو پوشش های صمغ دانه ریحان و قدومه شهری حاوی عصاره پوست کیوی در جهت افزایش عمر نگهداری گوشت تازه گوسفند | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 8, Volume 16, Issue 88, 1398, Pages 83-95 PDF (720.47 K) | ||
| Authors | ||
| مهدی پورشایگان1; رضا اسماعیل زاده کناری* 2; رضا فرهمندفر3 | ||
| 1دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 2عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 3دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| Abstract | ||
| گوشت گوسفند به دلیل داشتن مقادیر پروتئین، چربی و رطوبت بالا استعداد بالایی برای فاسد شدن دارد. در این مطالعه تاثیر آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی عصاره پوست کیوی در دو نوع پوشش معمولی و نانوپوشش بر پایه صمغ دانه ریحان، صمغ دانه قدومه شهری و ترکیب آنها در افزایش ماندگاری گوشت گوسفند مورد بررسی قرار گرفت. عصاره هیدروالکلی پوست کیوی با استفاده از اولتراسوند استخراج شد که میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی آن به ترتیب 12/3±342 mg GA/g E و 02/1±93/6 mg QE/g E بود. غلظتهای مختلف 500، 1000، 1500، 2000 و 2500 ppm از عصاره پوست کیوی به دلیل دارا بودن ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی در هر دو روش مهار رادیکال آزاد DPPH و بیرنگ شدن بتاکاروتن:لینولئیک اسید نشان دادند. حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی عصاره برای باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس ایروژنز و اشرشیاکلی تعیین شد که غلظت 2000 ppm از عصاره برای استفاده در پوشش بکار برده شد. اندازه نانوپوششهای تهیه شده در محدوده 53/81 تا 17/156 نانومتر بود و پتانسیل زتا تمام نانوپوشش ها منفی بود. نمونههای گوشت به مدت 25 روز در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شدند و آزمونهای ارزیابی عدد پراکسید، عدد تیوباربیتوریک و شمارش کلی میکروبها در فواصل زمانی 5 روز انجام شد که مشخص گردید نرخ واکنشهای شیمیایی و میکروبی در نمونه شاهد بیشتر از نمونههای پوشش دهی شده بود. استفاده از فناوری نانو در کاهش اندازه پوشش منجر به بهبود خصوصیات آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی پوشش شد. با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق نانوپوشش ترکیبی صمغ دانه ریحان:قدومه شهری حاوی عصاره پوست کیوی به میزان 2000 ppm میتواند در کارخانجات بسته بندی گوشت استفاده شود. | ||
| Keywords | ||
| پوست کیوی; گوشت گوسفند; نانوپوشش; صمغ دانه ریحان; صمغ دانه قدومه شهری | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 209 PDF Download: 147 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,714,207 |
| PDF Download | 15,954,971 |