استفاده از پرمیت وعصاره ی سنبل الطیب جهت غنی سازی آب پرتقال و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی محصول | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 3, Volume 16, Issue 88, 1398, Pages 27-36 PDF (863.13 K) | ||
| Authors | ||
| درنا سلیمانیان1; رسول پیرمحمدی2; sajad pirsa* 3; لاله پیاهو4 | ||
| 11- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، موسسه آموزش عالی آفاق ارومیه | ||
| 2استاد گروه تغذیه دامی، دانشگاه ارومیه | ||
| 3استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
| 44- مربی گروه علوم تغذیه و رژیم درمانی، دانشگاه تبریز | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق برای اولین بار جایگزینی عصاره سنبل الطیب با مواد نگهدارنده ی شیمیایی در آب پرتقال بررسی شده است. همچنین از پرمیت به عنوان منبع غنی از مواد معدنی و ویتامین ها در آب پرتقال استفاده شده است. در این مطالعه ی تجربی – آزمایشگاهی ابتدا تحقیقاتی در مورد اثرات آنتی اکسیدانی عصاره ی سنبل الطیب صورت گرفت و ترکیبات آن مشخص شد. سپس تأثیر افزودن عصاره ی سنبل الطیب در سه سطح 13/0- 63/0- 25/1 میلی لیتری و پودر پرمیت 5/0-1 - 5/1 گرمی بر ویژگی های شیمیایی در آب پرتقال در طول مدت نگهداری در سه بازه ی زمانی 1-14-30 روزه مورد بررسی قرار گرفت. آزمون های انجام گرفته روی نمونه های اماده شده شامل: اندیس فرمالین، اسیدیته، ویتامین c ، pH و خاصیت آنتی اکسیدانی بوده که نتایج بدست آمده توسط نرم افزار دیزاین اکسپرت 7 آنالیز و در نمودار مشخص شده است. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که در سطوح بالای پرمیت و عصاره در طی دوره زمانی 1- 14-30 روزه، میزان pH افزایش یافت. همچنین کاهش اسیدیته با افزایش پرمیت هم احتمالا بدلیل اسیدیته پایین پرمیت نسبت به عصاره و نمونه آب پرتغال شاهد میباشد. با افزودن سطوح تکی پرمیت و عصاره، میزان ویتامین C افزایش و با افزایش طی دوره ی نگهداری کاهش یافت. همچنین میزان تأثیر افزودن عصاره سنبل الطیب نسبت به پرمیت در کاهش ویتامین در طی دوره زمانی بیشتر بود. با افزودن میزان پرمیت و عصاره سنبل الطیب، میزان اندیس فرمالین در طی دوره نگهداری افزایش یافت. | ||
| Keywords | ||
| آب پرتقال; پرمیت; سنبل الطیب; خواص فیزیکوشیمیایی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 180 PDF Download: 133 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,846,820 |
| PDF Download | 16,032,886 |