تاثیر بستهبندی فعال میکروبی بر کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 22, Volume 16, Issue 87, 1398, Pages 279-290 PDF (1.35 M) | ||
| Authors | ||
| اعظم امیری1; سید محمد حسن مرتضوی2; محمد محمودی سورستانی* 3; علیرضا کیاست4; زهرا رمضانی5 | ||
| 1گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
| 2فیزیولوژی پس از برداشت، دانشیار، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران | ||
| 3فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی، علوم باغبانی، دانشیار، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران. | ||
| 4شیمی آلی، شیمی، استاد گروه شیمی، دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران | ||
| 5شیمی تجزیه، استاد، مرکز تحقیقات نانوتکنولوژی، بخش شیمی دارو، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز | ||
| Abstract | ||
| ببستهبندی با خاصیت ضد میکروبی یکی از مهمترین کاربردهای بستهبندی فعال است. ﭘﮋوﻫﺶ حاضر با هدف ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ بستهبندی فعال ضد میکروبی بر کیفیت پس از برداشت ﻣﻴﻮه ﺗﻮت ﻓﺮﻧﮕﻲ رﻗﻢ کامارزا اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﻪﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼً ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ 4 نوع بستهبندی میوه شامل شاهد بدون تلقیح قارچ، شاهد با تلقیح قارچ، و بستهبندی شده با غلظت 12 و 24 میکرولیتر اسانس نعناع فلفلی در میلیلیتر هوای بسته و زﻣﺎن آنالیز (0، 4، 8 و 12 روز) اﺟﺮا ﺷﺪ. در طی آزمایش صفات کیفی و بیوشیمیایی مورد بررسی قرار گرفت. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ دوره نگهداری در همه میوههای بستهبندی شده ﺷﺎﺧﺺﻫﺎی درصد پوسیدگی، ﻛﺎﻫﺶ وزن، آﻧﺘﻮﺳﻴﺎﻧﻴﻦ ﻛﻞ، فنول و ﻓﻼوﻧﻮﺋﻴﺪ ﻛﻞ به طور معنیداری اﻓﺰاﻳﺶ درﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻣﻴﺰان ویتامین ث، و ﻇﺮﻓﻴﺖ آنتی اکسیدانی ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺖ در میوهﻫﺎی بستهبندی شده ﺑﺎ اسانس نعناع فلفلی ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﻌﻨﻲداری صفات کیفی بهبود یافت. جمعیت میکروبی طی دوره نگهداری در تیمارهای شاهد افزایش و در بسته میوه حاوی اسانس نعناع فلفلی کاهش یافت. غلظت 24 میکرولیتر/میلیلیتر اسانس نعناع فلفلی لود شده در فوم میکروسلولی نشاسته با رهایش آهسته توانست درصد پوسیدگی میوه و وﻳﮋﮔﻲﻫﺎی ﻛﻴﻔﻲ ﻣﻴﻮه ﺗﻮتﻓﺮﻧﮕﻲ را ﻃﻲ اﻧﺒﺎرداری ﺳﺮد حفظ نماید. با توجه به اینکه اسانس گیاه نعناع فلفلی بعلت وجود ترکیباتی غالب نظیر منتون و منتول در غلظتهای نسبتاٌ پایین روی رشد قارچ بویتریتیس بسیار موثر است، لذا استفاده از این اسانس بجای مواد نگهدارنده مصنوعی که اثرات سوء آنها مشخص شده است یک امر مفید و مؤثر به نظر میرسد. | ||
| Keywords | ||
| اسانس; بستهبندی; ویتامین ث; ظرفیت آنتی اکسیدانی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 191 PDF Download: 141 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,752,944 |
| PDF Download | 15,973,949 |