خصوصیات ضدباکتریایی و پایداری میکروامولسیونهای حاوی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum) و لعل کوهستان (Oliveria decumbens Vent) تهیه شده با فراصوت | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 4, Volume 16, Issue 87, 1398, Pages 41-51 PDF (731.73 K) | ||
| Authors | ||
| حبیب اله عباسی1; هدا فهیم* 1; محدثه محبوبی2; نعمت طهماسبی3 | ||
| 1گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول | ||
| 2بخش میکروب شناسی شرکت داروسازی باریج اسانس، کاشان | ||
| 3گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول | ||
| Abstract | ||
| در این مقاله امولسیون های حاصل از دو اسانس زیره سبز و لعل کوهستان در غلظت های 1، 3، 5، 10 و 15% با استفاده از امواج فراصوت تهیه شده و خصوصیات فیزیکی و ضد میکروبی این امولسیون ها بررسی گردید. نتایج نشان داد که تمامی امولسیون ها پس از سانتریفوژ پایداری خود را حفظ کردند، همچنین تمام امولسیونهایی که چرخهی حرارت- سرما را گذارنده بودند، پایدار بوده، اما پس از گذراندن چرخهی انجماد-خروج از انجماد دو فاز شدند. از میان نمونه امولسیونها، نمونه امولسیونها 10 و 15%ی که در دمای 45 درجه به مدت 35 روزه نگهداری شدند، دوفاز شدند. اندازهگیری کدورت نمونههای امولسیون با اسپکتوفتومتر، نشان داد که با افزایش غلظت فاز پراکنده، امولسیون کدورت بیشتری مییابد. هر دو امولسیون در برابر دو باکتری اثر بازدارندگی داشتند، اما امولسیون زیره در برابر اشرشیاکلی و امولسیون لعل کوهستان در برابر استافیلوکوکوس اورئوس هاله ی بزرگتری تشکیل دادند. از طرفی در هر دو امولسیون با افزایش غلظت، قطرهاله عدم رشد افزایش یافت. | ||
| Keywords | ||
| امولسیون; لعل کوهستان; زیره سبز; اسانس; فراصوت | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 178 PDF Download: 96 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,764,709 |
| PDF Download | 15,980,896 |