ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و پایداری اکسایشی نانوپوشینه های روغن ماهی و ویتامین E تولید شده با استفاده از تکنیک کوآسرواسیون ترکیبی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 16, Issue 87, 1398, Pages 17-30 PDF (2.46 M) | ||
| Authors | ||
| سید علی جعفرپور* ; Fatemeh Mirzaei | ||
| Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University | ||
| Abstract | ||
| یکی روش های مختلفی که برای ریزپوشانی استفاده می شود، تکنیک کوآسرواسیون ترکیبی است. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر درصد روغن ماهی (1،3 و 5%)، درصد بیوپلیمرکل (1،3 و 5%) و سرعت هموژنایزر (7000،9000 و 11000rpm) بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و پایداری اکسایشی پودرهای تولیدی است. بدین منظور از روش سطح پاسخ [1] (RSM) در قالب طرح مرکب مرکزی[2] (CCD) استفاده گردید.امولسیون بهینه بهدستآمده در پوشش ژلاتین و صمغ عربی (با نسبت1:1) شامل (روغن ماهی 1%، بیوپلیمرکل 1% و سرعت هموژنایزر rpm 7000) بوده و دارای بازدهی ریزپوشانی 97/97% بود، و بهمنظور بررسی پایداری اکسایشی تیمارها به مدت 3 ماه در دمای 4 درجه سانتیگراد قرار گرفتند. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد با افزایش درصد روغن ماهی شاخص روشنایی روشنایی ( ) و سفیدی پودر ها کاهش و شاخص زردی ( ) افزایش یافت، نتایج حاصل از بررسی نرخ اکسیداسیون نشان داد مقادیر تیوباربیتوریک اسید (TBA) در نمونه های ریزپوشانی شده به طور معنی داری نسبت به نمونه های شاهد کمتر بود، همپنین در نمونه ریزپوشانی شده حاوی ویتامین E نسبت به نمونه شاهد(فاقد ویتامین E) مقادیر تیوباربیتوریک اسید در ماه اول نسبت به سایر دوره ها به طور معنی دار کمتر بود. [1] Response surface methodology [2] Central composite rotatable design | ||
| Keywords | ||
| روغن ماهی; ویتامین E; خواص فیزیکوشیمیایی; پایداری اکسایشی; کوآسرواسیون ترکیبی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 183 PDF Download: 113 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,764,664 |
| PDF Download | 15,980,880 |