اثر روشهای استخراج با کمک اولتراسوند و سیال فوق بحرانی بر خصوصیات آنتیاکسیدانی و آنتیمیکروبی عصاره دارچین | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 28, Volume 16, Issue 86, 1398, Pages 349-359 PDF (685.46 K) | ||
| Authors | ||
| سپیده سهراب پور* 1; رضا اسمعیل زاده کناری2; زینب رفتنی امیری2 | ||
| 1دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 2دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ساری، مازندران | ||
| Abstract | ||
| در ده اخیر استفاده از افزودنیهای طبیعی جایگزین برای ترکیبات سنتزی و شیمیایی مورد استفاده در صنایع غذایی، اهمیت بسزایی داشته است. از سوی دیگر به دلیل مشارکت ترکیبات فنولی در فعالیت آنتی اکسیدانی هدف پژوهش حاضر اندازه گیری میزان کل این ترکیبات و توکوفرول کل، با استفاده از آزمون های سه گانه اندازه گیری قدرت مهار رادیکال های آزاد DPPH، توان احیاء آهن و رنگبری بتاکاروتن در عصاره دارچین استخراج شده به دو روش غرقابی(SO) و آب زیر بحرانی (SWE) و همچنین ارزیابی ویژگیهای ضدمیکروبی این عصاره ها بر روی هر دو گونه باکتری های گرم منفی و گرم مثبت است. نتایج حاصل نشان داد مقادیر ترکیبات فنولی و توکوفرولی کل حاصل از روشهای استخراج مختلف، از نظر آماری باهم اختلاف معنیداری داشتند. بطوریکه عصاره حاصل از روش غرقابی حاوی ترکیبات فنولی بیشتر ( 13/135/30) و عصاره آب زیر بحرانی دارای ترکیبات توکوفرولی بیشتری ( 5/086/2) بود. نتایج آزمون های آنتی اکسیدانی سه گانه انجام شده نیز نشاندهنده فعالیت ضداکسیداتیو بالاتر عصارهSO می باشد. قدرت رقابت هر دو عصاره در آزمون های سه گانه در مقایسه با TBHQ بسیار متفاوت بود. نتایج آزمون ضدمیکروبی نشان داد که کمترین غلظت عصاره SO (ppm500) اثر کشندگی بر کلیه میکروارگانیسمهای مطالعه شده داشت، درحالیکه عصاره SWE در غلظتهای متفاوت بر باکتریهای مختلف اثر کشندگی خود را اعمال نمود. بطوریکه، غلظت ppm500 تنها قادر به از بین بردن باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس بود. | ||
| Keywords | ||
| آب زیر بحرانی; غرقابی; فعالیت ضد اکسیداتیو; فعالیت ضدمیکروبی; عصاره دارچین | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 183 PDF Download: 120 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,689,824 |
| PDF Download | 15,943,833 |