اثر تیمارهای استخراج با کمک اولتراسوند و سیال فوق بحرانی بر خصوصیات آنتیاکسیدانی و آنتیمیکروبی عصاره دارچین | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 27, Volume 16, Issue 86, 1398, Pages 335-347 PDF (874.13 K) | ||
| Authors | ||
| سپیده سهراب پور* 1; رضا اسمعیل زاده کناری2; زینب رفتنی امیری2 | ||
| 1دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی ساری | ||
| 2دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ساری | ||
| Abstract | ||
| با توجه به مشکلات متعدد گزارش شده، علاقه مصرف کنندگان به استفاده از افزودنیهای طبیعی به جای افزودنیهای سنتتیک امری اجتناب ناپذیر گردیده است. تحقیق پیش رو با استفاده از تیمارهای استخراج با کمک اولتراسوند و سیال فوق بحرانی، پس از اندازه گیری میزان ترکیبات فنولی، به اندازه گیری فعالیت ضد اکسایشی عصاره ها با آزمونهای حذف کنندگی رادیکالهای آزاد DPPH، رنگبری بتاکاروتن و قدرت کاهندگی فریک (FRAP) و درنهایت اندازه گیری مقدار توکوفرول کل نمونه ها پرداخته است. نتایج حاصل نشان داد که فراصوت (دمای 45 درجه سانتیگراد در مدت زمان 30 دقیقه) قادر به استخراج ترکیبات فنولی بیشتری می باشد و قدرت آنتی اکسیدانی این عصاره در هر سه آزمون در مقایسه با عصاره سیال فوق بحرانی (فشار 100 بار، دما 55 درجه سانتیگراد، سرعت جریان دی اکسید کربن 16 گرم بر دقیقه، سرعت جریان اتانول (بعنوان اصلاحگر) 4 میلی لیتر بر دقیقه و زمان استخراج 3 ساعت، بیشتر میباشد. قدرت آنتیاکسیدانی این عصاره در مقایسه با آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ در غلظت های مختلف متفاوت بود. فعالیت ضد باکتریایی (حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی) این عصاره ها در برابر چهار باکتری بیماریزا و عامل فساد مواد غذایی شامل دو گونه گرم منفی اشرشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا، و دو گونه گرم مثبت باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس ارزیابی گردید و نتایج نشان داد که غلظت ppm 500 هر دو عصاره قادر به بازدارندگی و نیز کشندگی کلیه باکتریهای مورد بررسی در این مطالعه میباشد. | ||
| Keywords | ||
| فراصوت; سیال فوق بحرانی; عصاره دارچین; فعالیت ضدباکتریایی; فعالیت آنتی اکسیدانی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 209 PDF Download: 114 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,574 |
| PDF Download | 15,979,889 |