اصالتسنجی آبلیموهای مصرفی استان گلستان با استفاده از کروماتوگرافی مایع جفت شده با آشکارساز جرمی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 26, Volume 16, Issue 86, 1398, Pages 325-334 PDF (627.9 K) | ||
| Authors | ||
| مهدی مهام* 1; روح اله کرمی اسبو2; محمد حسین شجاعی علی آبادی3 | ||
| 1استادیار گروه شیمی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران | ||
| 2استادیار مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کل کشور، تهران، ایران | ||
| 3مدیر عامل آزمایشگاه علوم حیاتی فاروق، تهران، ایران | ||
| Abstract | ||
| آبلیموهای صنعتی ممکن است دارای افزودنیهای غیرمجاز بوده که منجر به بیماریهای مختلفی در افراد جامعه میشوند. درنتیجه، استفاده از روشهای کارا و مؤثر جهت شناسایی آبلیموهای تقلبی بسیار حائز اهمیت است. در تحقیق حاضر برای اولین بار در کشور، تشخیص تقلب در آبلیموهای صنعتی در استان گلستان از طریق آنالیز اسیدهای آلی شامل اسیدسیتریک، اسید ایزوسیتریک، اسید مالیک و همچنین تعیین نسبت بین اسیدسیتریک و اسید ایزوسیتریک با استفاده از کروماتوگرافی مایع جفت شده با آشکارساز جرمی ارائه شده است. صحت روش ارائهشده، از طریق آنالیز نمونههای آبلیموی طبیعی تأیید شد. حد تشخیص و حد اندازهگیری کمی برای اسیدسیتریک، اسید ایزوسیتریک و اسید مالیک به ترتیب 2 و 5، 0/02 و 0/05، 0/2 و 0/5 میلیگرم بر لیتر به دست آمد. نمونههای آبلیموی صنعتی از برندهای تجاری پرمصرف موجود در سطح عرضه انتخاب شدند و شناسایی نمونههای تقلبی از طریق مقایسه مقادیر اسیدهای آلی با مقادیر مجاز تعیینشده توسط استاندارد اروپا، انجام شد. نتایج بهدستآمده نشان داد که روش پیشنهادی بسیار مؤثر و حساس در تشخیص نمونههای تقلبی آبلیمو صنعتی میباشد. | ||
| Keywords | ||
| آبلیمو; اسیدهای آلی; کروماتوگرافی مایع جفت شده با آشکارساز جرمی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 159 PDF Download: 120 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,588 |
| PDF Download | 15,979,902 |